Ryszard Rudnicki

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Rudnicka_Maria

Ryszard Rudnicki

Post autor: Rudnicka_Maria »

Dzień dobry,
poszukuję informacji o moim teściu Ryszardzie Rudnickim ur.2 lutego 1925 roku w Drewiniach powiat włodzimierski, gmina Poryck na Wołyniu szczególnie z okresu uczęszczania do gimnazjum - Państwowe Liceum i Gimnazjum im. Mikołaja Kopernika we Włodzimierzu Wołyńskim. Świadectwo, które posiadam jest datowane 21 czerwca 1939 r.
Interesuje mnie, gdzie mieszkał uczęszczając do Gimnazjum. Coś słyszałam o przyjazdach na egzaminy i że mieszkał wtedy w Futorze na przedmieściach Włodzimierza - niestety nazwy tego miejsca nie znam i mój teść nie był w stanie sobie nazwy przypomnieć (do tych wspomnień wrócił dopiero w późnym wieku). W innej wersji, że mieszkał tam cały czas w okresie nauki razem ze swoją siostrą Jadwigą.
Może ktoś natknął się na jakieś informacje z tego okresu, gdzie pojawia się Ryszard Rudnicki i miejsce jego zamieszkania podczas nauki we Włodzimierzu?
Dziękuję za wszelkie wskazówki M. Rudnicka :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”