Nazwisko: Kowalik
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=672&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
witam:)
ojciec mojej babci nosił nazwisko Kowalik!
z tego co wiem mieszkali w lubelskim.
ojciec mojej babci nosił nazwisko Kowalik!
z tego co wiem mieszkali w lubelskim.
Witam,
moja babcia pochodziła z Kowalików z Chrząchówka woj lubelskie.
Pozdrawiam Czarek
moja babcia pochodziła z Kowalików z Chrząchówka woj lubelskie.
Pozdrawiam Czarek
Nazwisko Kowalik można znaleźć w bazie Geneteki - jest tam bardzo dużo osób o tym nazwisku
Pozdrawiam
Aga Ch.
Pozdrawiam
Aga Ch.
Moja babcia ze strony taty Katarzyna Kowalik urodziła się w Młynkach w 1898 roku mieszkała jako dziecko w Końskowoli do chwili wyjścia za mąż i przeniesienia się do Warszawy. Jej matką była Marianna Wójtowicz ojciec to Stanisław Kowalik wiem, że miała brata chyba starszego, który zginął w Ostaszkowie. Nie wiele tego, ale babcia zbyt rozmowna nie była zostało jedno czy dwa zdjęcia prababci.
pozdrawiam
Zofia
Ps.
Rzeczywiście w bazie Geneteki jest dużo osób o nazwisku kowalik ,ale z każdej grupy pokazuje sie kilka osób a napis na dole pokazuje np. osob 40 niestety chyba nie potrafię wyświetlić pozostałych ukrytych mimo ustawiania po prawej stronie na przycisku większej ilości osób:( co robię nie tak? proszę o podpowiedź!
pozdrawiam
Zofia
Ps.
Rzeczywiście w bazie Geneteki jest dużo osób o nazwisku kowalik ,ale z każdej grupy pokazuje sie kilka osób a napis na dole pokazuje np. osob 40 niestety chyba nie potrafię wyświetlić pozostałych ukrytych mimo ustawiania po prawej stronie na przycisku większej ilości osób:( co robię nie tak? proszę o podpowiedź!
ustaw wyświetlanie na 50 i dopiero wyszukaj
Pozdrawiam
Aga Ch.
Pozdrawiam
Aga Ch.
a i jeszcze musisz wybrac urodzenia, śluby czy zgony
nie wybieraj wszystkiego naraz bo się wyświetli najwyżej 5 pozycji z każdego
Aga Ch.
nie wybieraj wszystkiego naraz bo się wyświetli najwyżej 5 pozycji z każdego
Aga Ch.
-
Kowalik-Mirosław

Witam.
Mój dziadek Józef Kowalik urodził się w Borowie par.Miedźno, był najmłodszy, lecz miał siedmioro rodzeństwa.Jego ojciec również Józef urodzony w Krzyżanowicach par.Zdziechowice 20.03.1846 a ożeniony z Katarzyną Szczypiór w Miedźnie 6.08.1877 Mój pradziadek Józef miał trzy siostry a jego rodzice to Andrzej Kowalik i Rozalia Kuchta którzy brali ślub 4.05.1845 w Zdziechowicach Andrzej Kowalik syn Franciszka miał wielu braci(opowiadania rodzinne) który nie urodził się w par.Zdziechowice, lecz gdzie ? Zauważyłem że z moich badań moi Kowalikowie wędrowali po Polsce i nie tylko .To tak w skrócie historia mojej rodziny Kowalik
Nazwisko Kowalik w Polsce od 1388r
Pozdrawiam Mirek
Mój dziadek Józef Kowalik urodził się w Borowie par.Miedźno, był najmłodszy, lecz miał siedmioro rodzeństwa.Jego ojciec również Józef urodzony w Krzyżanowicach par.Zdziechowice 20.03.1846 a ożeniony z Katarzyną Szczypiór w Miedźnie 6.08.1877 Mój pradziadek Józef miał trzy siostry a jego rodzice to Andrzej Kowalik i Rozalia Kuchta którzy brali ślub 4.05.1845 w Zdziechowicach Andrzej Kowalik syn Franciszka miał wielu braci(opowiadania rodzinne) który nie urodził się w par.Zdziechowice, lecz gdzie ? Zauważyłem że z moich badań moi Kowalikowie wędrowali po Polsce i nie tylko .To tak w skrócie historia mojej rodziny Kowalik
Nazwisko Kowalik w Polsce od 1388r
Pozdrawiam Mirek
-
Żygadło_Piotr

Witam.
Kowalik Józef, mój dziadek urodził się we wsi Śniadków, woj mazowieckie, miał 4 rodzeństwa, rodzice dziadka też z tamtych okolic, przynależeli do parafii w Kowala-Stępocin, Stanisław i Wiktoria Kowalik (z domu Kozłowska).
Kowalik Józef, mój dziadek urodził się we wsi Śniadków, woj mazowieckie, miał 4 rodzeństwa, rodzice dziadka też z tamtych okolic, przynależeli do parafii w Kowala-Stępocin, Stanisław i Wiktoria Kowalik (z domu Kozłowska).
Piotr Żygadło