Nazwisko: Domagalski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8858&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Wojciech Domagalski ur.13 kwietnia 1869 w Rosochach,powiat Opatów,parafia Ptkanów.Rodzice-Adam Domagalski i Marcjanna z Kowalskich.Zmarł 25 pażdziernika 1937r.Żona Franciszka z domu Paluch urodzona w 1881,zmarła 29 grudnia 1947r.
- Boguslawa_Matusiak

W moim drzewie:
Wojciech Domagalski + Marianna Soboleska
Dzieci:
Walenty Domagalski 13 luty 1812 Skrwilno + Józefa Kamińska
Dzieci:
Michał Domagalski - 1834
Małgorzata Domagalska 1836 + Antoni Topolewski
Jan Domagalski 1838 - zmarł malutki
Maciej Domagalski - 1840
Marianna Domagalska - 1841
Wojciech Domagalski - 1847
Jan Domagalski - 1850
Wojciech Domagalski + Marianna Soboleska
Dzieci:
Walenty Domagalski 13 luty 1812 Skrwilno + Józefa Kamińska
Dzieci:
Michał Domagalski - 1834
Małgorzata Domagalska 1836 + Antoni Topolewski
Jan Domagalski 1838 - zmarł malutki
Maciej Domagalski - 1840
Marianna Domagalska - 1841
Wojciech Domagalski - 1847
Jan Domagalski - 1850
- Różyński_Szymon

- Kontakt:
Witam,
Moi Domagalscy również wywodzą się ze Skrwilna, a dokładniej z miejscowości Szucie:
Wojciech Domagalski + Marianna z domu Wojciechowska
Z powyższego związku w 1833 r. urodził się Jan Domagalski, który ok 1856 r. przeniósł się do Okalewka - parafia Świedziebnia.
Na razie mam tylko tyle informacji o linii Domagalskich ze Skrwilna.
Moi Domagalscy również wywodzą się ze Skrwilna, a dokładniej z miejscowości Szucie:
Wojciech Domagalski + Marianna z domu Wojciechowska
Z powyższego związku w 1833 r. urodził się Jan Domagalski, który ok 1856 r. przeniósł się do Okalewka - parafia Świedziebnia.
Na razie mam tylko tyle informacji o linii Domagalskich ze Skrwilna.
- Boguslawa_Matusiak

- Alfut_Piotr

- Boguslawa_Matusiak

- Różyński_Szymon

- Kontakt:
Niestety ja nie znam rosyjskiego więc nie mogę stwierdzić czy to twój przodek ale mogę Ci podesłać ten akt zgonu.
http://zloti.fm.interii.pl/Domagalski_Walenty.JPG
Pozdrawiam,
Szymon
P.S. Z racji że to może być też i mój przodek byłbym niezmiernie wdzięczny za informacje o tym Walentym po przetłumaczeniu aktu zgonu.
http://zloti.fm.interii.pl/Domagalski_Walenty.JPG
Pozdrawiam,
Szymon
P.S. Z racji że to może być też i mój przodek byłbym niezmiernie wdzięczny za informacje o tym Walentym po przetłumaczeniu aktu zgonu.
- Boguslawa_Matusiak

Witam
Dziękuję za podesłany akt zgonu. Jest już późno dziś, akt jest nieczytelny (piszący nie pomyślał, że ktoś bedzie chciał to odczytać
). Potrzebuję czasu , może jutro rano usiądę do niego. Jedna informacja - to pozostała wdowa - Franciszka z domu Szetworowska ? Szetworowicz. Rok 1852, 13 czerwiec.
Tyle mi się udało.
Działo się to w Świedziebni dnia 13 czerwca tysiąc osiemset pięćdziesiątego drugiego roku
o godzinie jedenastej zjawił się Paweł Wiśniewski zięć zmarłego 32 lata.......... i Jan Zimicki ? lat 30 komornik obydwóch z miejscowości K...(Jeszcze nie odczytałam) i oznajmili, że jedenastego czerwca o godzinie trzeciej po południu zmarł Walenty Domagalski.
Trezba bedzie poprosić beglejszych w tym względzie.
Dziękuję za podesłany akt zgonu. Jest już późno dziś, akt jest nieczytelny (piszący nie pomyślał, że ktoś bedzie chciał to odczytać
Tyle mi się udało.
Działo się to w Świedziebni dnia 13 czerwca tysiąc osiemset pięćdziesiątego drugiego roku
o godzinie jedenastej zjawił się Paweł Wiśniewski zięć zmarłego 32 lata.......... i Jan Zimicki ? lat 30 komornik obydwóch z miejscowości K...(Jeszcze nie odczytałam) i oznajmili, że jedenastego czerwca o godzinie trzeciej po południu zmarł Walenty Domagalski.
Trezba bedzie poprosić beglejszych w tym względzie.
Ostatnio zmieniony pn 26 maja 2014, 23:28 przez Boguslawa_Matusiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Bogusława Matusiak
Nazwiska Matusiak, Kopka, Wojtecki, Żmich, Gill/Giel, Starzyński, Karamucki
- Boguslawa_Matusiak

- Boguslawa_Matusiak

Już mam tłumaczenie aktu zgonu Walentego - 1872 (Wczoraj nawet roku dobrze nie odczytałam)
Działo się to w Świedziebni dnia trzynastego czerwca tysiąc osiemset siedemdziesiątego drugiego roku
o godzinie jedenastej zjawił się Paweł Wiśniewski zięć zmarłego 32 lata i Jan Zimicki lat 30 komornik zamieszkali w Księtym i oznajmili, że jedenastego czerwca bieżącego roku o godzinie trzeciej po południu zmarł Walenty Domagalski, żonaty, komornik zamieszkały w Księtym, lat 70, stawiającym miejsce urodzenia nieznane, zostawił po sobie owdowiałą żonę Franciszkę z Szemborskich. Po naocznym przekonaniu się o śmierci Walentego Domagalskiego, akt ten stawiającym przeczytany i przez ich niepiśmienność, przez nas tylko podpisany.
Pozdrawiam
Działo się to w Świedziebni dnia trzynastego czerwca tysiąc osiemset siedemdziesiątego drugiego roku
o godzinie jedenastej zjawił się Paweł Wiśniewski zięć zmarłego 32 lata i Jan Zimicki lat 30 komornik zamieszkali w Księtym i oznajmili, że jedenastego czerwca bieżącego roku o godzinie trzeciej po południu zmarł Walenty Domagalski, żonaty, komornik zamieszkały w Księtym, lat 70, stawiającym miejsce urodzenia nieznane, zostawił po sobie owdowiałą żonę Franciszkę z Szemborskich. Po naocznym przekonaniu się o śmierci Walentego Domagalskiego, akt ten stawiającym przeczytany i przez ich niepiśmienność, przez nas tylko podpisany.
Pozdrawiam
Bogusława Matusiak
- tubedriver

W moich zapiskach występuje nazwisko Domagalski z miejscowości Skała
Zakres moich poszukiwań to rodziny z Lwowa i okolic:
Stecki, Pintel, Dutkiewicz, Połoszynowicz, Brzezina, Lepner, Underka lub Onderka, Schaffer, Fedyszyn, Szałapski, Pieczątkowski, Jarominek, Nawrocki
Posiadających informację proszę o kontakt !
Stecki, Pintel, Dutkiewicz, Połoszynowicz, Brzezina, Lepner, Underka lub Onderka, Schaffer, Fedyszyn, Szałapski, Pieczątkowski, Jarominek, Nawrocki
Posiadających informację proszę o kontakt !
-
Jerzyk_Kamil

- Kontakt:
W moim drzewie nazwisko Domagalski rozpoczyna się od Szczepana Domagalskiego (ślub z Bronisławą Szymańska) w roku 1914, kończy się na mojej Babci Stefanii.
Jeśli ktoś chce wymienić się informacjami to zapraszam do kontaktu.
Domagalscy o których wiem to tereny Kujaw i Pomorza.
@ - kamiljerzyk89@gmail.com
Jeśli ktoś chce wymienić się informacjami to zapraszam do kontaktu.
Domagalscy o których wiem to tereny Kujaw i Pomorza.
@ - kamiljerzyk89@gmail.com