Witam!!!
Szukam pomocy przy ustaleniu historii mojej rodziny. Z rodzinnych opowieści wynika, że Tarnaccy pochodzą od rodu Tarnowskich (h. Leliwa). Mam nadzieję, że uda mi się ustalić historię tego rzadko występującego nazwiska. Nazwisko występuje wyłącznie w powiecie Grajewski i okolicach (nie licząc krewnych mieszkających na wybrzeżu, lecz zamieszkali tam oni stosunkowo niedawno). Pierwszy raz pojawia się ono w księdze metrykalnej parafii Wąsosz w 1733 roku.
Jeśli ktoś posiada jakiekolwiek informacje, proszę o kontakt.
Jakub Tarnacki
Szukam pomocy w ustaleniu pochodzenia nazwiska Tarnacki
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Grazyna_Blonska1971
Dzień dobry,
Moje nazwisko panieńskie to Tarnacka, mieszkam w Grajewie (woj.podlaskie).Mój tata wychowywał się na wsi a jego parafia to Wąsosz. Jeśli chce Pan się ze mną skontaktować to podaje maila gne71[AT]wp.pl.
Pozdrawiam
moderacja (elgra)
Proszę nie podawać w jawnej postaci adresów e-mail w wątkach na Forum > Regulamin
Moje nazwisko panieńskie to Tarnacka, mieszkam w Grajewie (woj.podlaskie).Mój tata wychowywał się na wsi a jego parafia to Wąsosz. Jeśli chce Pan się ze mną skontaktować to podaje maila gne71[AT]wp.pl.
Pozdrawiam
moderacja (elgra)
Proszę nie podawać w jawnej postaci adresów e-mail w wątkach na Forum > Regulamin