Żytomierz - cmentarz polski
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Witam.
Proszę o informację, czy istnieje możliwość wykonania zdjęć dwóch grobów na cmentarzu polskim w Żytomierzu. Groby te są skatalogowane w książce " Cmentarz polski w Żytomierzu".
-grób Tekli z Wołoczków Czajkowskiej - negatyw 09/33
- grób Stanisławy Czajkowskiej - negatyw foto 33/07
Kontaktowałem się z Narodowym Instytutem Dziedzictwa oraz z Politechniką Świętokrzyską , Katedrą Konserwacji Zabytków Architektury i Urbanistyki , której pracownicy skatalogowali groby na cmentarzu w Żytomierzu. Odpowiedzi na moje maile jednak nie uzyskałem.
Zdjęcie grobu Tekli Czajkowskiej umieszczone jest na portalu genealogiaokiem ale zależy mi na sfotografowaniu inskrypcji.
Wdzięczny będę za informacje.
Pozdrawiam serdecznie.
Ksawery.
Proszę o informację, czy istnieje możliwość wykonania zdjęć dwóch grobów na cmentarzu polskim w Żytomierzu. Groby te są skatalogowane w książce " Cmentarz polski w Żytomierzu".
-grób Tekli z Wołoczków Czajkowskiej - negatyw 09/33
- grób Stanisławy Czajkowskiej - negatyw foto 33/07
Kontaktowałem się z Narodowym Instytutem Dziedzictwa oraz z Politechniką Świętokrzyską , Katedrą Konserwacji Zabytków Architektury i Urbanistyki , której pracownicy skatalogowali groby na cmentarzu w Żytomierzu. Odpowiedzi na moje maile jednak nie uzyskałem.
Zdjęcie grobu Tekli Czajkowskiej umieszczone jest na portalu genealogiaokiem ale zależy mi na sfotografowaniu inskrypcji.
Wdzięczny będę za informacje.
Pozdrawiam serdecznie.
Ksawery.
-
poz_marecki

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Dzień dobry,
pytanie dotyczące tematu : gdzie można skonsultować spis pochowanych w internecie ?
Książka niedostępna w antykwariacie, chwilowo.
Dziękuję z góry za odpowiedź na to konkretne pytanie.
pozdrawiam
poz_marecki
pytanie dotyczące tematu : gdzie można skonsultować spis pochowanych w internecie ?
Książka niedostępna w antykwariacie, chwilowo.
Dziękuję z góry za odpowiedź na to konkretne pytanie.
pozdrawiam
poz_marecki
-------------------
Pozdrawiam
Marek
"Płynę pod prąd a Oni ze mną..."
Pozdrawiam
Marek
-
poz_marecki

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Dziękuję za odpowiedź.Nic pilnego ani zbyt ważnego.Żona przodka rozstrzelanego
przez NKWD w 1938 roku.Syn zaginął na froncie.Grób żony był na 99 procent ziemny.Brak bliższej rodziny na tamtym terenie, ewentualnie ze strony żony o której nic nie wiadomo.O grobie przodka nawet nie myślę,chyba że wyjdą jakieś ślady ze strony ukraińskiej.(akta mam,grobu nie)
Przy okazji poszukam kiedyś ślubów z Żytomierza, to może coś wypłynie o żonie.
pozdrawiam
poz_marecki
przez NKWD w 1938 roku.Syn zaginął na froncie.Grób żony był na 99 procent ziemny.Brak bliższej rodziny na tamtym terenie, ewentualnie ze strony żony o której nic nie wiadomo.O grobie przodka nawet nie myślę,chyba że wyjdą jakieś ślady ze strony ukraińskiej.(akta mam,grobu nie)
Przy okazji poszukam kiedyś ślubów z Żytomierza, to może coś wypłynie o żonie.
pozdrawiam
poz_marecki
-------------------
Pozdrawiam
Marek
Pozdrawiam
Marek
-
krutkowski

-
krutkowski

Dzień dobry, czy mogę prosić o sprawdzenie, czy widnieje tam Teofil Remiszewski?ksawery pisze:Dzień dobry.
Książkę mam wypożyczoną z biblioteki Uniwersytetu Rzeszowskiego. Jeśli trzeba coś sprawdzić służę pomocą. W internecie na portalu genealogia.okiem.pl jest dużo zdjęć z tego cmentarza, zakładka Archiwum zdjęć - Cmentarze.
Pozdrawiam.
Ksawery
Jarek Włodarczyk
Witam.
Nazwiska ; Batyjewski oraz Rembertowski w spisie nie występują.
Jest natomiast nazwisko Zagórski.
Zagórscy -rodzina
Zagórska Michalina
Zagórska Pawlina
Zagórski Albert
Zagórski Mamert
Zagórski Wincenty.
Jeśli są,to imiona Pana interesujące ,proszę przesłać na priv. adres mailowy. Wyślę skan wpisu.
Pozdrawiam.
Ksawery.
Nazwiska ; Batyjewski oraz Rembertowski w spisie nie występują.
Jest natomiast nazwisko Zagórski.
Zagórscy -rodzina
Zagórska Michalina
Zagórska Pawlina
Zagórski Albert
Zagórski Mamert
Zagórski Wincenty.
Jeśli są,to imiona Pana interesujące ,proszę przesłać na priv. adres mailowy. Wyślę skan wpisu.
Pozdrawiam.
Ksawery.