Nazwisko: Rymarczyk
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=9702&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Poszukuję wiadomości o rodzinie Rymarczyk . Rodzina Rymarczyk, z której ja pochodzę mieszka w Wielkopolsce.
Mój dziadek Józef Rymarczyk miał 3 rodzeństwa (Helena,Stanisław i Leon).
Ich Rodzice to : Józef Rymarczyk i Katarzyna z domu Pytlak.
Mój Pradziad Józef miał liczne rodzeństwo : Teresa,Marta, Michał, Stefan, Max, Leon,Franciszek i Emilia. Niestety nie znam losów : Stefana, Max, Leona i Franciszka.
Prapradziadkowie : Stefan Rymarczyk i Emilia z d.Walerowska.
W historii Rodziny pojawiają się jeszcze nazwiska : Polowy, Danielewski lub Danielski
Mój dziadek Józef Rymarczyk miał 3 rodzeństwa (Helena,Stanisław i Leon).
Ich Rodzice to : Józef Rymarczyk i Katarzyna z domu Pytlak.
Mój Pradziad Józef miał liczne rodzeństwo : Teresa,Marta, Michał, Stefan, Max, Leon,Franciszek i Emilia. Niestety nie znam losów : Stefana, Max, Leona i Franciszka.
Prapradziadkowie : Stefan Rymarczyk i Emilia z d.Walerowska.
W historii Rodziny pojawiają się jeszcze nazwiska : Polowy, Danielewski lub Danielski
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

- Podziękował: 1 time
Witaj Madgo!
Polecam sprawdzenie w genetece. To istna kopalnia wiedzy. Znalazłam tam np. rodzeństwo moich prapradziadków.
Pozdrawiam
Elżbieta
Polecam sprawdzenie w genetece. To istna kopalnia wiedzy. Znalazłam tam np. rodzeństwo moich prapradziadków.
Pozdrawiam
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Proszę zajrzeć tutaj:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/iza.ph ... ch2=szukaj
Są tam wioski z Wielkopolski, być może Pani rodzina:)
Paweł
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/iza.ph ... ch2=szukaj
Są tam wioski z Wielkopolski, być może Pani rodzina:)
Paweł