Dunajscy, Kubat, Różańscy, Buławscy, Wollik, Zielińscy,
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Małgorzata_Wawrzyniak
Szukam poszukiwaczy rodzin / przodków o nazwiskach: Dunajscy, Kubat, Różańscy, Buławscy, Wollik, Zielińscy, Cejrowscy, Tramowscy
pozdrawiam wszystkich genealogów
gosia.
pozdrawiam wszystkich genealogów
gosia.
Zielińscy z jakich terenów?
iwona
iwona
-
Małgorzata_Wawrzyniak
Moja prababka - Weronika Zielińska mieszkała z pradziadkiem Jakubem Dunajskim w miejscowości Opalenie - woj. pomorskie, powiat Tczew, lecz jej akt chrztu znalazłam w Parafi Pieniążkowo, tez powiat Tczew. Wiem, że Weronika miała brata Leona, który doszukał sie swoich niemieckich korzeni i przemianował swoje nazwisko na Ziel.
pozdrawiam
gosia
pozdrawiam
gosia
-
Małgorzata_Wawrzyniak
A Pani Zielińscy skąd pochodzą??
gosia
gosia
Kujawsko-pomorskie, okolice Włocławka mieszkała moja prababcia Helena Pomagrzak i wyszła za mąż za mojego pradziadka Jana Zielińskiego ur.w 1885 r.-jeszcze nie ustaliłam gdzie. Ojcem Jana był Paweł Zieliński i Julianna(jeszcze nie wiem jak z domu). Jan Zieliński zmarł w 1925r i prababcia wyszła drugi raz za mąż. Tak ,że mam cienkie na razie wiadomości o Zielińskich wstecz.
Iwona
Iwona
-
Strasz_Marek
Na cmentarzu w Łomiankach k. Warszawy jest pomnik porucznika b. Wojsk Polskich Józefa Różańskiego,lat 42, zm. 17.8.1850. Informacje o nim i jego dzieciach podaje E. Sęczys w "Szlachcie wylegitymowanej". Pozdrawiam