Nazwisko: Jastrzębscy

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

mkkmilek

Sympatyk
Ekspert

Jastrzębscy - Wierzbica okolice Radomia

Post autor: mkkmilek »

Poszukuje informacji o rodzinie Jastrzębskich pochodzących z Baryczy (do 1927 r. parafia Wesoła) na Podkarpaciu. Mam tylko informacje dotyczące Franciszka Jastrzębskiego, który później ożenił się i mieszkał w Budziwoju. Według różnych wpisów w księgach metrykalnych jego ojciec miał na imię Wojciech, Walenty albo Marcin, chciałbym to rozstrzygnąć

Michał
Krasuska_Przegalińska

Sympatyk

Post autor: Krasuska_Przegalińska »

"moi" Jastrzębscy są w Łukowa
pozdrawiam serdecznie
Marta
marylenka_12

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Post autor: marylenka_12 »

Ja szukam aktu małżeństwa Teresy Jastrzębskiej z Ludwikiem Chojeckim.Mogli brać ślub po 1793r. W akcie ślubu ich syna akt nr. 3 podani są rodzice.Teresa miała brata Krzyszysztofa Jastrzębskiego Pisarczyka,który mieszkał w Jastrzębiach Mroczkach
https://szukajwarchiwach.pl/62/369/0/1/ ... YBA3GioEiA
Znalezienie tej metryki to byłby dla mnie wielki przełom w poszukiwaniach.
Pozdrawiam Serdecznie
Maria
lokfan

Post autor: lokfan »

Poszukuję rodziny Jastrzębskich, wywodzącej się z Wąchocka w woj Świętokrzyskim. Rodzina pochodzi od pary Augustyna Jastrzębskiego i Katarzyny z d.Parszowskiej którzy wzięli ślub w Wąchocku w roku 1790.
Martyna3012

Sympatyk

Post autor: Martyna3012 »

Witam wszystkich.
Poszukuję informacji o Jastrzębskim Julianie (Modrzew k. Siedlec, przełom XIX/XXw.), żona prawdopodobnie Ewa (pochowana w Świsłoczy lub Wołkowysku) syn Antoni ur. 1908. Antoni był dwukrotnie żonaty, miał 3 dzieci, ur w miejscowości Hryćki k. Świsłoczy.
Będę wdzięczna za informacje.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”