Cmentarze w Poznaniu; prośba o zdjęcie nagrobka

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
angro51

Zdjęcie z cmentarza w Poznaniu - Junikowo

Post autor: angro51 »

Witam.
Zwracam się z prośbą do osób mieszkających w Poznaniu.
Byłbym wdzięczny za wykonanie zdjęcia grobu na cmentarzu Junikowo - Poznań.
"Joanna Groberek
(1908-05-18 – 1955-03-19)
pole 4, kwatera 4, rząd 2, numer 31"
Takie dane otrzymałem z wyszukiwarki cmentarzy w Poznaniu.

Pozdrawiam
Andrzej Groberek
Ostatnio zmieniony wt 30 wrz 2008, 10:10 przez angro51, łącznie zmieniany 1 raz.
Genowefa

Sympatyk
Adept

Post autor: Genowefa »

Witam!
Zgłos się www.wtg-gniazdo.org . Tam są przemili ludzie i mnóstwo Poznaniaków.Może ktos Ci pomoże. Genowefa.
stand

Sympatyk

Cmentarze Poznania - proszę o zdjęcie grobu

Post autor: stand »

Mam prośbę do osób odwiedzających cmentarz Junikowo o fotografię grobowca (grobu ziemnego? - trudno powiedzieć). Podaje namiary wg opisu wyszukiwarki poznańskich cmentarzy:

Władysław SCHENK (1893-02-01 – 1959-07-21)
typ grobu: pojedynczy; pole: 13, kwatera: 1, rząd: 8, numer: 313

Możliwe, że w tamtym miejscu są pochowane również inne osoby, więc zapobiegliwie prosiłbym o fotografie wszystkich tablic nagrobnych.

Z góry dziękuję za odzew, bo do Poznania mam ponad 500 km.

mój mejl
brasero@wp.pl

andrzej
Awatar użytkownika
szczesna

Sympatyk
Ekspert

Post autor: szczesna »

Proszę wstawić post na WTG Gniazdo - korzystałam z ich pomocy w podobnej sprawie.
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna

Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
stand

Sympatyk

Tak zrobiłem, dziękuję za radę. Andrzej
stand

Sympatyk

Dziękuję za zainteresowanie postem - fotografię już dla mnie wykonano!
kaaczorr174

Sympatyk

Post autor: kaaczorr174 »

witam, miałbym serdeczną prośbe o zrobienie zdjecia na cmentarzu Poznań Junikowo. Chdzi o grob rodziny Walewskich (Aleksandra, Wacław, Marianna) znajdujący się na polu 21 kwatera 4.
Awatar użytkownika
TomekD

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: TomekD »

kaaczorr174 pisze:witam, miałbym serdeczną prośbe o zrobienie zdjecia na cmentarzu Poznań Junikowo. Chdzi o grob rodziny Walewskich (Aleksandra, Wacław, Marianna) znajdujący się na polu 21 kwatera 4.
Zawsze łatwiej i milej odpisywać mnie (zapewnie też innym) na listy podpisane - choćby imieniem :-(

Linki do zdjęć grobu o które pytałaś/pytałeś wysłałem na adres e-mail.

Sam nagrobek wydaje się być starszy niż data śmierci Wacława po którego pochówku nie znalazłem na grobie żadnego śladu (tabliczki etc).
pozdrawiam,
Tomek

Odoliński, Odaliński, Oduliński - jeżeli spotkasz się z tymi nazwiskami gdziekolwiek napisz do mnie koniecznie...
kaaczorr174

Sympatyk

Post autor: kaaczorr174 »

dziękuję serdecznie za wykonane zdjęcia, Kamil
szubog

Sympatyk
Mistrz

Post autor: szubog »

Witam. Mam prośbę o wykonanie zdjęcia w Poznaniu na cmentarzu Junikowo.
- Szuberski Tomasz, Mieczysław, Helena, Władysława - wg wyszukiwarki jest to grób rodzinny, pole 15.

Z poważaniem Bogdan Sz.
Awatar użytkownika
TomekD

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: TomekD »

szubog pisze:Mam prośbę o wykonanie zdjęcia w Poznaniu na cmentarzu Junikowo.
- Szuberski Tomasz, Mieczysław, Helena, Władysława - wg wyszukiwarki jest to grób rodzinny, pole 15.
Bogdanie,

Mogę spróbować pomóc przy najbliższej okazji.
Musiałbyś jednak ustalić (pewnie da się telefonicznie) dokładniejsze położenie grobu (kwaterę / rząd / numer).

W wyszukiwarce na mapce nie ma położeń grobów dla pola 15 a pole obejmuje kilkaset nagrobków - nie dam po prostu rady :-(
pozdrawiam,
Tomek

Odoliński, Odaliński, Oduliński - jeżeli spotkasz się z tymi nazwiskami gdziekolwiek napisz do mnie koniecznie...
szubog

Sympatyk
Mistrz

Post autor: szubog »

TomekD pisze:
szubog pisze:Mam prośbę o wykonanie zdjęcia w Poznaniu na cmentarzu Junikowo.
Bogdanie,

Mogę spróbować pomóc przy najbliższej okazji.
Musiałbyś jednak ustalić (pewnie da się telefonicznie) dokładniejsze położenie grobu (kwaterę / rząd / numer).

W wyszukiwarce na mapce nie ma położeń grobów dla pola 15 a pole obejmuje kilkaset nagrobków - nie dam po prostu rady :-(
Witam. Podałem takie informacje jakie miałem z wyszukiwarki. Uzyskanie czegoś więcej od zarządu cmentarz nie dało zadnego rezultatu. Jeśli możesz załatwić to na miejscu - próbuj. Będę wdzięczny.
Z poważaniem - Bogdan Sz.
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Cmentarze w Poznaniu; prośba o zdjęcie nagrobka

Post autor: Jurek_Plieth »

Witam,
Dzięki wyszukiwarce cmentarnej odnalazłem informację o grobie mojego na tyle dalekiego przodka, że USC w Poznaniu nie chce mi udzielić żadnych informacji :(
Ponieważ wg wyszukiwarki jest to grób rodzinny, więc mam podejrzenie, że mogą tam być informacje o innych krewnych tej osoby. Byłbym niezwykle zobowiązany za zrobienie zdjęcia nagrobka, tak, abym był w stanie odczytać inne nazwiska i daty.
Chodzi o nagrobek Zygmunta Bartkowiaka ur. 9 stycznia 1908, zm. 4 maja 1991, pochowanegona cmentarzu Poznań - Miłostowo, pole 1, kwatera 2, numer 10: http://www.poznan.pl/mim/public/necropo ... 77#OpenMap
Bardzo dziękuję za pomoc; chętnie zrewanżuję się pomocą w obrębie mojego miejsca zamieszkania. Mój adres email: jerzy(at)plieth.com
ina

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: ina »

Jurku,
daj ogłoszenie pod tym adresem:

http://www.wtg-gniazdo.org/forum/viewto ... ?f=2&t=320

Ina
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jurek_Plieth »