Powazki w Warszawie, informacje o biurze
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Kto wie,czy w biurach przy cmentarzach mozna uzyskac informacje, w jakiej parafii mieszkala osoba pochowana na cmentarzu ( konkretnie chodzi o stare Powazki w Warszawie)? W tym wypadku chodzi o osoby zmarle w 1895 i w 1903 roku.Bede wdzieczna za informacje.
Witam,
w jakiej parafii mieszkała to raczej nie, ale w jakiej zmarła (gdzie jest akt zgonu) to możliwe. Nie wiem czy na Powązkach, ale na Bródnie i na Woli można się dowiedzieć. Trzeba spróbować.
Pozdrawiam
Monika
w jakiej parafii mieszkała to raczej nie, ale w jakiej zmarła (gdzie jest akt zgonu) to możliwe. Nie wiem czy na Powązkach, ale na Bródnie i na Woli można się dowiedzieć. Trzeba spróbować.
Pozdrawiam
Monika
- Markowski_Maciej

- Kontakt:
Z tego co się orientuje to archiwum Starych Powązek spłonęło doszczętnie w czasie wojny. Brak jakiejkolwiek dokumentacji oprócz opracowań i trzech tomów książki.
- Kaczmarek_Aneta

Jeżeli posiada Pani akty zgonu, to po numerach tychże aktów ustalimy parafie, o ile akty wystawiły kościoły warszawskie.
Pozdrawiam
Aneta
Pozdrawiam
Aneta
-
Sroczyński_Włodzimierz

ad Powązki pogrzeb 1895: prawie wszystkie akty zgonów z 1895 są dostępne bezpłatnie on-line (poza par. Św. Antoniego i par. wolską) - można przejrzeć rejestry ASC - spora szansa na odnalezienie jeszcze dziś;)
1903 -będzie trudniej
dokumentacji w zarządzie cmentarza powązkowskiego nie ma.
Pozdrawiam
1903 -będzie trudniej
dokumentacji w zarządzie cmentarza powązkowskiego nie ma.
Pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Powazki
Serdecznie dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
Moj problem polega na tym, ze nie posiadam aktow zgonu, znam jedynie dokladne daty smierci przodkow pochowanych na Powazkach. Nie wiem, gdzie mieszkali w chwili smierci. Obawiam sie, ze moze chodzic o parafie sw.Stanislawa na Woli ( tych aktow nie ma podobno w internecie, ale czy gdybym tam sie zglosila, dostalabym informacje, czy w ogole akta przetrwaly i sa dostepne?) lub parafie do ktorej nalezala ulica Nowy Swiat ( czy to Sw. Krzyz?).Nie mieszkam w Polsce, dlatego probuje jak najwiecej dowiedziec sie przez internet.
Czy ktos moglby mi podac link do skorowidzow aktow parafii warszawskich ( takze slubow i chrztow)? Niektore znalazlam, ale na te dotyczace moich przodkow nie natrafilam.
pozdrawiam serdecznie
Anita
Moj problem polega na tym, ze nie posiadam aktow zgonu, znam jedynie dokladne daty smierci przodkow pochowanych na Powazkach. Nie wiem, gdzie mieszkali w chwili smierci. Obawiam sie, ze moze chodzic o parafie sw.Stanislawa na Woli ( tych aktow nie ma podobno w internecie, ale czy gdybym tam sie zglosila, dostalabym informacje, czy w ogole akta przetrwaly i sa dostepne?) lub parafie do ktorej nalezala ulica Nowy Swiat ( czy to Sw. Krzyz?).Nie mieszkam w Polsce, dlatego probuje jak najwiecej dowiedziec sie przez internet.
Czy ktos moglby mi podac link do skorowidzow aktow parafii warszawskich ( takze slubow i chrztow)? Niektore znalazlam, ale na te dotyczace moich przodkow nie natrafilam.
pozdrawiam serdecznie
Anita