I am searching for a way to contact Marek114 who posted the following:
Witam na forum!
Od dłuższego czasu szukam sposobu, aby spróbować skontaktować się z rodziną w Stanach i na szczęście trafiłem tutaj na forum. Brat mojej babci po wyzwoleniu przez Amerykanów obozu w Niemczech (1945), w 1947 roku wyemigrował razem ze swoją żoną Czeszką do USA. Bolesław Aleksander Dżuła (Boley A. Dzula) (ur. 11 lipca 1913 w Krakowie, zmarł 9 lutego 1996 r. w USA) wraz z żoną Emmą osiadł w Kansas City, a właściwie w Independence. Mieli czwórkę dzieci Stanleya (ur. 8 grudnia 1946 w Niemczech, zmarł 9 października 2004), Lorettę, Lindę i Wally'ego. Jedyne co udało mi się znaleźć przez internet to właśnie to, że Stanley zmarł oraz że Loretta Swofford (nazwisko po mężu) mieszka w Independence, Linda Jenison (również po mężu) mieszka w Kansas City, natomiast Wally Dzula w Chilhowee. Wiem również, że żona Stanleya - Teri mieszka w Independence. Na tym moje wiadomości się kończą, a chciałbym spróbować w jakiś sposób odnowić kontakty, które urwały się wraz ze śmiercią brata mojej babci Boleya (Bolesława). Jakikolwiek namiar na nich, bądź ich dzieci byłby mi bardzo pomocny, za co serdecznie z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Marek
Marek is asking questions about MY family, and he mentions several of my close relatives, including my mother, father, and grandfather. However, I am not able to respond to him for some reason. I desperately wish to speak to him, but I don't know how to do it. If you know how I may reach him, please let me know! Please respond to ricdzula@msn.com . Thank you!
Ric Dzula
Need your help!
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
basiafabjanska

Need your help!
Hi Ric,
Try this:
Dżuła Marek
ul. Obozowa
Kraków
Tel. 12 2627268