Poszukuję osób o nazwisku Kościński

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Comandor

Poszukuję osób o nazwisku Kościński

Post autor: Comandor »

T: Poszukuję osób o nazwisku KOŚCIŃSKI

Poszukuję osób związanych z nazwiskiem KOŚCIŃSKI, szczególne z województwa kujawsko-pomorskiego i pomorskiego.

moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
Awatar użytkownika
Pobłocka_Elżbieta

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 16 times

Post autor: Pobłocka_Elżbieta »

Pozdrawiam
Ela
Comandor

Pięknie dziękuję za przesłane linki. W sposób szczególny chciałbym zawiązać kontakt z osobami, które noszą lub nosiły nazwisko KOŚCIŃSKI pochodzą lub pochodziły albo ich przodkowie z miejscowości Kawki, Nieżywięć, Nowa Wieś Królewska, Gruta.Grudziądz.
Jeszcze raz serdeczne podziękowania za info.
Pozdrawiam
Henryk
costecco

Sympatyk

Post autor: costecco »

Moi przodkowie nosili nazwisko Kościński, pochodzili z obecnej Suwalszczyzny. Najwcześniejszy przodek Jan Kościński urodził się Zawadach Oleckich około roku 1700.

Pozdrawiam
Jarosław
Comandor

Dziękuję za info....
Na razie nie mam informacji aby jakiś znany wstępny pochodził z tamtych stron lub przebywał w nich choćby czasowo. Jak coś znajdę to się odezwę.
A tak przy okazji.....to z tej Suwalszczyzny gdzieś się ruszali...w inne rejony?
Pozdrawiam
Henryk
costecco

Sympatyk

Post autor: costecco »

Tak, około roku 1850, mój przodek przeniósł się w okolice Krośniewic w województwie łódzkim, następnie część w latach 1910-1913 wyjechała do USA.

Pozdrawiam
Jarosław
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”