Cmentarze Bydgoszcz
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Janina_Tomczyk

cmantarz z wyszukiwarką w Bydgoszczy
Z pozdrowieniami
Wanda
Wanda
Nie ma za wiele grobów z Bydgoszczy w tych bazach, bo są one tworzone społecznie.
Możemy je jednak wspólnie powiększać. Jeżeli poda się na forum imię i nazwisko poszukiwanej osoby, datę zgonu i cmentarz, oraz ewentualnie informację o lokalizacji grobu uzyskaną z kancelarii cmentarza, to ktoś inny może zrobi zdjęcie.
Możemy je jednak wspólnie powiększać. Jeżeli poda się na forum imię i nazwisko poszukiwanej osoby, datę zgonu i cmentarz, oraz ewentualnie informację o lokalizacji grobu uzyskaną z kancelarii cmentarza, to ktoś inny może zrobi zdjęcie.
Janina_Tomczyk pisze:Witam
Czy jest ktoś, kto odnalazł za pomocą wyżej podanych linków groby w Bydgoszczy? Mnie się nie udaje od dawna, a szukam na starych bydgoskich cmentarzach, a nie w Fordonie. Mniejsze miasteczka mają piękną bazę w Grobonecie, a Bydgoszcz i Łodź niestety nie ma.
Pozdrawiam
Maciej
Maciej
Witam
Jest stosunkowo nowa wyszukiwarka grobów na cmentarzach komunalnych w Bydgoszczy.
Wprawdzie nie pasuje do tematu tego wątku, ale że było takie pytanie, to podaję: e-cmentarz Bydgoszcz.
Jest stosunkowo nowa wyszukiwarka grobów na cmentarzach komunalnych w Bydgoszczy.
Wprawdzie nie pasuje do tematu tego wątku, ale że było takie pytanie, to podaję: e-cmentarz Bydgoszcz.
Pozdrawiam
Theofilos
Theofilos
-
AlicjaSurmacka

Witam,
Dzięki tej nowej wyszukiwarce odszukałam najprawdopodobniej męża mojej krewnej, z którą nie mogę się skontaktować już od długiego czasu.
Czy ktoś może z forumowiczów będzie w najbliższych dniach na cmentarzu przy ul. Kcyńskiej?
Chodzi mi o pozostawienie kartki na grobie : sektor K1 nr rzędu 2, nr grobu 20
a jest to grób Wojciecha Junczys Dowmunt ur 1947 zm 2013 r
Alicja
Dzięki tej nowej wyszukiwarce odszukałam najprawdopodobniej męża mojej krewnej, z którą nie mogę się skontaktować już od długiego czasu.
Czy ktoś może z forumowiczów będzie w najbliższych dniach na cmentarzu przy ul. Kcyńskiej?
Chodzi mi o pozostawienie kartki na grobie : sektor K1 nr rzędu 2, nr grobu 20
a jest to grób Wojciecha Junczys Dowmunt ur 1947 zm 2013 r
Alicja
- Jabłonowski_Marek

Witam,
byłem wczoraj i zostawiłem wiadomość. Grób jest chyba rzadko odwiedzany. Była tam informacja " ... do wszystkich odwiedzających grób i interesujących się historią rodzin ...).
byłem wczoraj i zostawiłem wiadomość. Grób jest chyba rzadko odwiedzany. Była tam informacja " ... do wszystkich odwiedzających grób i interesujących się historią rodzin ...).
Szczęśliwi Ci, którzy liczą swój dom w pokoleniach.
cm. Farny - Bydgoszcz, szukam grobu I. i M. Wiatrowskich.
Szukam na cmentarzu Farnym w Bydgoszczy miejsca pochowania Ireny Wiatrowskiej (zm. 11.2018). Przypuszczam, że jest pochowana razem z mężem Mieczysławem (grób F/14/33). Mam prośbę : czy mógłby ktoś odnaleźć ten grób i zrobić zdjęcie ? Byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Janusz.
-
Nejman_Andrzej

Witam,
chodzi o cmentarz Nowofarny czy Starofarny?
Pozdrawiam
Andrzej
chodzi o cmentarz Nowofarny czy Starofarny?
Pozdrawiam
Andrzej
Wg mojej wiedzy Nowofarny ... a napisałem Farny. Przepraszam mój błąd. Janusz.
Cmentarz Bydgoszcz
Witam,
Powoli zbliża się czas porządkowania grobów. Mam prośbę do wszystkich odwiedzających cmentarz parafialny pw. Matki Boskiej Nieustającej Pomocy na Szwederowie. Zarządcą cmentarza jest w tym wypadku Kościół, do którego niestety nie można się dodzwonić...
Może komuś wpadnie w oko grobowiec [b]Józefa[/b] i [b]Marty Zuzanny Majewskich[/b]? Chciałbym pozyskać fotografię ze wszystkimi szczegółami tego grobowca.
Powoli zbliża się czas porządkowania grobów. Mam prośbę do wszystkich odwiedzających cmentarz parafialny pw. Matki Boskiej Nieustającej Pomocy na Szwederowie. Zarządcą cmentarza jest w tym wypadku Kościół, do którego niestety nie można się dodzwonić...
Może komuś wpadnie w oko grobowiec [b]Józefa[/b] i [b]Marty Zuzanny Majewskich[/b]? Chciałbym pozyskać fotografię ze wszystkimi szczegółami tego grobowca.
Pozdrawiam - Wiesław
Cmentarz Bydgoszcz ul. Kossaka 74
Witam,
Czy ma Pan jakieś dodatkowe informacje, w której części cmentarza znajduje się grobowiec?
Byłem dziś na cmenatarzu, ale nie udało mi się odnależć grobowca w ciągu 2 godzin.
Czy ma Pan jakieś dodatkowe informacje, w której części cmentarza znajduje się grobowiec?
Byłem dziś na cmenatarzu, ale nie udało mi się odnależć grobowca w ciągu 2 godzin.
Pozdrawiam,
Krystian
Krystian
Cmentarz Bydgoszcz ul. Kossaka 74
Dzień Dobry,
Wielkie dzięki za trudy tej wycieczki. Wiem to z autopsji, kiedy trzykrotnie odwiedzałem cmentarz parafii pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Bydgoszczy, że nie mając choć przybliżonych namiarów - nie sposób znaleźć poszukiwanego grobowca...
Niestety nie mam informacji o lokalizacji swoich krewnych. Może na cmentarzu urzęduje jakiś dozorca? Chyba rzeczywiście, sprawa jest beznadziejna.
Wielkie dzięki za trudy tej wycieczki. Wiem to z autopsji, kiedy trzykrotnie odwiedzałem cmentarz parafii pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Bydgoszczy, że nie mając choć przybliżonych namiarów - nie sposób znaleźć poszukiwanego grobowca...
Niestety nie mam informacji o lokalizacji swoich krewnych. Może na cmentarzu urzęduje jakiś dozorca? Chyba rzeczywiście, sprawa jest beznadziejna.
Pozdrawiam - Wiesław
Bydgoszcz, czy cmentarz Nowofarny ..
Dzień dobry.
Czy cmentarz Nowofarny jest powiązany z w/w cm. Farny? Gdyby ktoś miał możliwość… Będę wdzięczna za lokalizację i zdjęcie grobu : Gromiec Anna zm. 04.XI. 2019 ( lat 91 )
Dziękuję i pozdrawiam Elżbieta
Czy cmentarz Nowofarny jest powiązany z w/w cm. Farny? Gdyby ktoś miał możliwość… Będę wdzięczna za lokalizację i zdjęcie grobu : Gromiec Anna zm. 04.XI. 2019 ( lat 91 )
Dziękuję i pozdrawiam Elżbieta
-
jamiolkowski_jerzy

Cmentarz Farny Białystok- indeks pochowanych
Cmentarz Nowofarny? To jakieś nieporozumienie. Nie ma takiego. Pewnie chodzi o cmentarz farny ale data pochówku wskazuje, że odbył się po ukazaniu się książki (ostatnie wydanie bodaj w 2017). Warto zadzwonić do administracji cmentarza +48 729 842 532 http://www.katedrabialostocka.pl/kancelaria i zapytać.
Cmentarz Farny Białystok- indeks pochowanych
Dziękuję za reakcję. Myślałam o Bydgoszczy. Przepraszam za zamieszanie. Pozdrawiam Elżbieta