Cmentarze Bydgoszcz

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Janina_Tomczyk

Nieaktywny

Post autor: Janina_Tomczyk »

Witam

Czy jest ktoś, kto odnalazł za pomocą wyżej podanych linków groby w Bydgoszczy? Mnie się nie udaje od dawna, a szukam na starych bydgoskich cmentarzach, a nie w Fordonie. Mniejsze miasteczka mają piękną bazę w Grobonecie, a Bydgoszcz i Łodź niestety nie ma.
wuefka

Sympatyk

cmantarz z wyszukiwarką w Bydgoszczy

Post autor: wuefka »

Z pozdrowieniami
Wanda
MacRek

Sympatyk

Post autor: MacRek »

Nie ma za wiele grobów z Bydgoszczy w tych bazach, bo są one tworzone społecznie.
Możemy je jednak wspólnie powiększać. Jeżeli poda się na forum imię i nazwisko poszukiwanej osoby, datę zgonu i cmentarz, oraz ewentualnie informację o lokalizacji grobu uzyskaną z kancelarii cmentarza, to ktoś inny może zrobi zdjęcie.
Janina_Tomczyk pisze:Witam

Czy jest ktoś, kto odnalazł za pomocą wyżej podanych linków groby w Bydgoszczy? Mnie się nie udaje od dawna, a szukam na starych bydgoskich cmentarzach, a nie w Fordonie. Mniejsze miasteczka mają piękną bazę w Grobonecie, a Bydgoszcz i Łodź niestety nie ma.
Pozdrawiam
Maciej
Theofilos

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Theofilos »

Witam

Jest stosunkowo nowa wyszukiwarka grobów na cmentarzach komunalnych w Bydgoszczy.
Wprawdzie nie pasuje do tematu tego wątku, ale że było takie pytanie, to podaję: e-cmentarz Bydgoszcz.
Pozdrawiam
Theofilos
AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: AlicjaSurmacka »

Witam,
Dzięki tej nowej wyszukiwarce odszukałam najprawdopodobniej męża mojej krewnej, z którą nie mogę się skontaktować już od długiego czasu.
Czy ktoś może z forumowiczów będzie w najbliższych dniach na cmentarzu przy ul. Kcyńskiej?
Chodzi mi o pozostawienie kartki na grobie : sektor K1 nr rzędu 2, nr grobu 20
a jest to grób Wojciecha Junczys Dowmunt ur 1947 zm 2013 r

Alicja
Awatar użytkownika
Jabłonowski_Marek

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Jabłonowski_Marek »

Witam,
byłem wczoraj i zostawiłem wiadomość. Grób jest chyba rzadko odwiedzany. Była tam informacja " ... do wszystkich odwiedzających grób i interesujących się historią rodzin ...).
Szczęśliwi Ci, którzy liczą swój dom w pokoleniach.

Sympatyk

cm. Farny - Bydgoszcz, szukam grobu I. i M. Wiatrowskich.

Post autor: Jan64 »

Szukam na cmentarzu Farnym w Bydgoszczy miejsca pochowania Ireny Wiatrowskiej (zm. 11.2018). Przypuszczam, że jest pochowana razem z mężem Mieczysławem (grób F/14/33). Mam prośbę : czy mógłby ktoś odnaleźć ten grób i zrobić zdjęcie ? Byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Janusz.
Nejman_Andrzej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Nejman_Andrzej »

Witam,

chodzi o cmentarz Nowofarny czy Starofarny?

Pozdrawiam
Andrzej
Jan64

Sympatyk

Post autor: Jan64 »

Wg mojej wiedzy Nowofarny ... a napisałem Farny. Przepraszam mój błąd. Janusz.
Awatar użytkownika
Talos

Sympatyk

Cmentarz Bydgoszcz

Post autor: Talos »

Witam,

Powoli zbliża się czas porządkowania grobów. Mam prośbę do wszystkich odwiedzających cmentarz parafialny pw. Matki Boskiej Nieustającej Pomocy na Szwederowie. Zarządcą cmentarza jest w tym wypadku Kościół, do którego niestety nie można się dodzwonić...
Może komuś wpadnie w oko grobowiec [b]Józefa[/b] i [b]Marty Zuzanny Majewskich[/b]? Chciałbym pozyskać fotografię ze wszystkimi szczegółami tego grobowca.
Pozdrawiam - Wiesław
kchwialek

Członek PTG
Nowicjusz

Cmentarz Bydgoszcz ul. Kossaka 74

Post autor: kchwialek »

Witam,

Czy ma Pan jakieś dodatkowe informacje, w której części cmentarza znajduje się grobowiec?
Byłem dziś na cmenatarzu, ale nie udało mi się odnależć grobowca w ciągu 2 godzin.
Pozdrawiam,
Krystian
Awatar użytkownika
Talos

Sympatyk

Cmentarz Bydgoszcz ul. Kossaka 74

Post autor: Talos »

Dzień Dobry,

Wielkie dzięki za trudy tej wycieczki. Wiem to z autopsji, kiedy trzykrotnie odwiedzałem cmentarz parafii pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Bydgoszczy, że nie mając choć przybliżonych namiarów - nie sposób znaleźć poszukiwanego grobowca...
Niestety nie mam informacji o lokalizacji swoich krewnych. Może na cmentarzu urzęduje jakiś dozorca? Chyba rzeczywiście, sprawa jest beznadziejna.
Pozdrawiam - Wiesław
elwiesz

Sympatyk

Bydgoszcz, czy cmentarz Nowofarny ..

Post autor: elwiesz »

Dzień dobry.
Czy cmentarz Nowofarny jest powiązany z w/w cm. Farny? Gdyby ktoś miał możliwość… Będę wdzięczna za lokalizację i zdjęcie grobu : Gromiec Anna zm. 04.XI. 2019 ( lat 91 )
Dziękuję i pozdrawiam Elżbieta
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept

Cmentarz Farny Białystok- indeks pochowanych

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Cmentarz Nowofarny? To jakieś nieporozumienie. Nie ma takiego. Pewnie chodzi o cmentarz farny ale data pochówku wskazuje, że odbył się po ukazaniu się książki (ostatnie wydanie bodaj w 2017). Warto zadzwonić do administracji cmentarza +48 729 842 532 http://www.katedrabialostocka.pl/kancelaria i zapytać.
elwiesz

Sympatyk

Cmentarz Farny Białystok- indeks pochowanych

Post autor: elwiesz »

Dziękuję za reakcję. Myślałam o Bydgoszczy. Przepraszam za zamieszanie. Pozdrawiam Elżbieta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”