Geneteka - nasze wspólne dzieło

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Czarkowski_Jarosław

Sympatyk
Legenda

Post autor: Czarkowski_Jarosław »

"Witam
Do Geneteki dodałem:
(...)
- Drzycim KP - śluby 1860-1939 (nowe)"

Witam,
Prywatna korespondencja, jak widać powyżej nic nie dała, wobec czego proszę o usunięcie z Zasobów w tracie indeksacji pozycji:
"21 Drzycim KP 1695-1910 ur. sl. zg Jarosław Czarkowski" - rezygnuję z indeksowania tej parafii
Po co mam tracić czas, a nad parafią Drzycim przesiedziałem już parę miesięcy, i po co umieszcza się informacje o tym że ktoś już indeksuje daną parafię, skoro dwie lub więcej osób robi to samo. Najpierw pojawiły się chrzty w PomTG, a obecnie śluby w Genetece. Śluby opracowałem już prawie wszystkie, chrztów też już trochę przybyło (poza tymi już wysłanymi do Geneteki), łącznie kilkanaście tysięcy rekordów.
Nigdzie nie znalazłem informacji o obowiązku wysyłania danych np. co tydzień, bądź informowania, że indeksuję, anie rozmyśliłem się - od tego jest strona "Zasoby w trakcie informacji".
Jest jeszcze tyle parafii do opracowania, a traci się czas (tak to odbieram) i indeksuje te same parafie.
Proszę o odpowiedź osoby, które zindeksowały śluby i chrzty czy będą dalej robiły to co ja już opracowałem, czy mam przesłać swoje roczniki do Geneteki.
J. Czarkowski
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Witaj Marto!

Obserwuję, jak rozrasta się geneteka. Chciałabym zapytać, czy ktoś indeksuje lub ma w planach zindeksować metryki z parafii Sulerzyż, koło Ciechanowa, na Mazowszu. Nie zostały do tej pory zamieszczone w genetece. Nawiązałam kontakt mailowy ma priv. z osobą z naszego forum, która zadeklarowała, że mogłaby podjąć się zindeksowania, w miarę wolnego czasu i możliwości, metryk z parafii Sulerzyż. Parafia ta jest w kręgu jej zainteresowań genealogicznych.

Chciałabym zapytać również, czy planowane jest zindeksowanie metryk powstałych po 1845 r. z parafii Glinojeck, na Mazowszu.

Pozdrawiam

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Post autor: marta1044 »

Witaj Elżbieto!

Na dzień dzisiejszy niestety nie dysponuję ani metrykami ani nawet indeksami z wymienionych przez Ciebie parafii. Wszystko co mam jest w Planach http://www.geneteka.genealodzy.pl/plany.php

Pozdrawiam serdecznie,
Marta Nalazek
michalO

Sympatyk

Post autor: michalO »

Z chęcią zindeksuje parafię Mnich.

Michał
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Witaj Michale,

Niestety nie posiadamy metryk ani zdjęć indeksów z parafii Mnich. Jednak jest ona w trakcie indeksacji więc za jakiś czas powinna pojawić się w Genetece.

Zasoby aktualnie dostępne do zindeksowania znajdują się w Planach w tabeli "Zasoby zgłoszone do opracowania prez administratora projektu." http://www.geneteka.genealodzy.pl/plany.php

Pozdrawiam serdecznie,
Marta Nalazek
Awatar użytkownika
szczesna

Sympatyk
Ekspert

Post autor: szczesna »

Obecnie indeksuję akty chrztu (1900 r.) z parafii M B Loretańskiej w Warszawie.
Chętnie dowiem się czy ktoś indeksuje parafie z woj. łódzkiego: Błogie, Parczów lub Białaczów.
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna

Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Witam!

Śluby warszawskich parafii św. Andrzeja i Przemienienia Pańskiego zostały w Genetece uzupełnione o linki do stron z miniaturkami aktów.
W ślubach z PP możliwe błędy gdyż nie zostały one jeszcze zweryfikowane z aktami.

Dodatkowo otrzymałam fotografie jednej, księgi ze znalezionych ostatnio kilku ksiąg, z parafii Tarczyn. Chrzty lata 1774-1792. Czeka na kogoś kto zechce ją zindeksować. :)

Pozdrawiam serdecznie,
Marta
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

następna księga z Tarczyna: chrzty 1725-1745 będzie czekać na chętnego u Marty
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Darq
Adept

Post autor: Darq »

Witam wszystkich :)

Od niedawna poszukuje info o przodkach i aktualnie wszystko stanelo na prapradziadkach. Wszelkie slady prowadza do parafi w Kamieniu Krajeńskim. W zasobach opracowywanych widze, ze ur od 1809 - 1909 wykonuje p. T. Liczmański, a skany zgloszone do indeksacji sa od roku 1675. Chetnie bym pomogl przy wprowadzaniu danych, a przy okazji sprawdzil wlasne slady tylko niechcialbym sie rzucic na gleboka wode z zbyt duza iloscia danych na raz. Jak mozna to rozwiazac?

Pozdrawiam,
Darek
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Witaj!

rozpocznij od jednego rocznika - jak indeksacja pójdzie Ci sprawnie, weźmiesz kolejne lata.

Pozdrawiam,

Aneta
Darq
Adept

Post autor: Darq »

Hehe jeden ok ale p. Marcin Ciesielski zaproponowal mi od razu plyte z wszystkimi o ile dobrze zrozumialem ;]
nowak

Sympatyk
Legenda

Post autor: nowak »

Witam
Mała poprawka Sokolina śluby 1908-1920 autor Grażyna Nowak , zdaje mi się że podpisałam zgłoszenie? Jeśli nie to przepraszam !
Pozdrawiam Grażyna Nowak
Awatar użytkownika
Eder

Sympatyk
Adept

Post autor: Eder »

Witam, podejmę się indeksacji "swoich" parafii. Gdzie mogę znaleźć spis dostępnych skanów?
Pozdrawiam, Wójtowicz
Awatar użytkownika
Joculus

Członek PTG
Adept

Post autor: Joculus »

"Nie podam ręki nikomu kto nie wie jak jego prababka z domu" - M. Wańkowicz
Awatar użytkownika
Eder

Sympatyk
Adept

Post autor: Eder »

Dzieki. Niestety nie ma tam "moich" parafii.
Zablokowany

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”