Nazwisko: Studziński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=7148&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Józef Studziński, mąż Maryanny z Kuliczkowskich. Urodzony około 1782 roku. Ślub w Rawie 28.01.1806.
Ich córka - Zofia - urodzona 1824 w Rawie Mazowieckiej, żona Jana Pakielewicza. Małżeństwo Rawa 1844.
Ostatnio zmieniony pt 28 lis 2014, 20:07 przez jakozak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Szukam kontaktu ze Studzińskimi z Rawy.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
SylwiaS

Post autor: SylwiaS »

Witam, pochodzę z rodziny Studzińskich. Dziadkowie Studzińscy pochodzili z okolic miejscowości Zakliczyn. W tej chwili jesteśmy rozproszeni- Zakliczyn, Dąbrowa Górnicza, Mielec. Jeżeli znajdzie się ktoś z rodziny, proszę o kontakt.
Awatar użytkownika
Kułagowska_Katarzyna

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 3 times

Post autor: Kułagowska_Katarzyna »

Poszukuję informacji o Franciszku Studzińskim (1893 Kotlice, 1964 Bytom), dowódcy AK Tarnopol:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Franciszek ... %82kownik)

Podobno ożenił się z Albertą Fischer w 1922 roku. Nie mieli dzieci. Poszukuję informacji o miejscu ślubu.

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
...najwięcej korzeni mam w Zwoleniu. Na razie...
PiotrStudzinski

Sympatyk

Post autor: PiotrStudzinski »

Poszukuję kontaktu i informacji o Studzińskich z Chropaczowa, Zabrza i Bytomia oraz miejscowości określonej jako Landkawitz, gdziekolwiek ona się znajduje.

Co do ww Franciszka Studzińskiego ur, w Kotlicach, to ma on grób w moim mieście Bytomiu. Nie jest on związany z moją rodziną, ale zerknę do moich źródeł, czy coś jest na temat jego małżeństwa.
Awatar użytkownika
MalgorzataKurek

Sympatyk
Adept

Re: Nazwisko: Studziński

Post autor: MalgorzataKurek »

SylwiaS pisze:Witam, pochodzę z rodziny Studzińskich. Dziadkowie Studzińscy pochodzili z okolic miejscowości Zakliczyn. W tej chwili jesteśmy rozproszeni- Zakliczyn, Dąbrowa Górnicza, Mielec. Jeżeli znajdzie się ktoś z rodziny, proszę o kontakt.
Jestem prapraprawnuczką Marianny Studzińskiej, po męzu Kluza, córki Kazimierza Studzińskiego, wnuczki Jana, prawnuczki Andrzeja. Rodzina pochodziła z okolic Zakliczyna. Chyba mamy wspólnych przodków...
Timus

Sympatyk

Re: Nazwisko: Studziński

Post autor: Timus »

Siostra mojej prababci Jadwiga ze Sztembarttów wyszła za mąż za Józefa Studzińskiego, ur. w Pawłowie (chełmskie) w 1884, s. Jana i Anieli ze Szczęśliwickich. Ślub brali w Miłonicach (łódzkie, pow. kutnowski) w 1909 r.
Awatar użytkownika
Kułagowska_Katarzyna

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 3 times

Post autor: Kułagowska_Katarzyna »

PiotrStudzinski pisze:Poszukuję kontaktu i informacji o Studzińskich z Chropaczowa, Zabrza i Bytomia oraz miejscowości określonej jako Landkawitz, gdziekolwiek ona się znajduje.

Co do ww Franciszka Studzińskiego ur, w Kotlicach, to ma on grób w moim mieście Bytomiu. Nie jest on związany z moją rodziną, ale zerknę do moich źródeł, czy coś jest na temat jego małżeństwa.
Dziękuję. Jego grób w Bytomiu odwiedziłam.
...najwięcej korzeni mam w Zwoleniu. Na razie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”