Chrzanowski Piotr

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

kat_pas

Sympatyk
Mistrz

Kijów-metryki ewangelicko-augsb. online 1848-1922

Post autor: kat_pas »

Proszę o wytłumaczenie zapisu.
Szukam aktu zgonu Piotra Chrzanowskiego z parafii św. Krzyża w Warszawie z 1915 roku akt 219
W Parafii św. Krzyża w Warszawie brak jest Księgi Zgonów z 1915 roku są tylko spisy
W Poczekalni jest zapis przy tej księdze w APW – czyli w Archiwum Państwowym Warszawie. Czy mam przez to rozumieć, że tam mogę szukać tego aktu czy to jest informacja, iż w APW był tylko spis, który widzę i metryk nie ma.
Z Archiwum Archidiecezjalnego w Warszawie otrzymałam informację, że tam też nie ma metryk z parafii św. Krzyża z 1915 roku.
Chciałabym nie korzystać z zasobów Parafii, jeśli nie jest to konieczne, choć muszę wspomnieć, że 35 lat temu w tej parafii miałam dostęp bezpośredni do wszystkich interesujących mnie ksiąg, mało tego Proboszcz wykonał odpisy wszystkich metryk które mnie interesowały. Wtedy interesowały mnie lata 1896 -1904 bo w tym czasie urodził się mój dziadek i jego rodzeństwo.
Katarzyna
Katarzyna
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

łącząc treść z działem:
zeskanujesz i prześlesz - to będzie więcej (w poczekalni, w metryki) z sygnatury 214 z zespołu 72_158
i z nazwy znikną "fragmenty"
----
edit
zostało wyłączone z wątku, działu powyższy wpis na skutek tego stracił pierwotny sens
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
kat_pas

Sympatyk
Mistrz

Post autor: kat_pas »

Bardzo chętnie bym to zrobiła.
Lecz kto zajmie się 3 wnucząt - oprowadzi i przyprowadzi ze szkoły ( każde o innej porze) i odrobi z nimi lekcje?
Katarzyna
Katarzyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”