Dzień dobry.
Zwróciła się do mnie osoba, której przodkowie nazywali się tak samo jak moi (Kozłowscy), myśląc że jesteśmy wspólną rodziną. Według mnie jej przodkowie pochodzą z Pomorza, z parafii Wielki Garc i okolice. Czy ktoś posiada dostęp do skanów dla Garca, Gniewu i Piaseczna? Potrzebuję dosłownie pięciu akt.
Z góry dziękuję
Wielki Garc i okolice
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Wielki Garc i okolice
Ostatnio zmieniony pt 08 paź 2021, 10:51 przez choirek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Irek
-
Ł.A.Rynkowski

Wielki Garc i okolice
Witam,
To tereny moich przodków. Kociewie. Dawne Starostwo Gniewskie w Powiecie Tczewskim.
Metryki z Wielkiego Garca, Gniewu i Piaseczna są w dużej mierze dostępne bezpłatnie w internecie na Genbazie oraz/lub FamilySearch. Niektóre, na przykład najstarsze metryki z Piaseczna są dostępne wyłącznie na komputerach w Centrum Historii Rodziny Mormonów.
Generalnie cała kociewska okolica ma tę samą sytuację z dostępnością metryk.
Jeżeli nie możesz wybrać się do Centrum Historii Rodziny celem uzyskania dostępu do metryk zaznaczonych ikonką aparatu z kluczykiem, możesz skorzystać z usługi zdalnej Mormonów:
https://www.familysearch.org/family-his ... up-service
Pozdrawiam,
Łukasz Rynkowski
To tereny moich przodków. Kociewie. Dawne Starostwo Gniewskie w Powiecie Tczewskim.
Metryki z Wielkiego Garca, Gniewu i Piaseczna są w dużej mierze dostępne bezpłatnie w internecie na Genbazie oraz/lub FamilySearch. Niektóre, na przykład najstarsze metryki z Piaseczna są dostępne wyłącznie na komputerach w Centrum Historii Rodziny Mormonów.
Generalnie cała kociewska okolica ma tę samą sytuację z dostępnością metryk.
Jeżeli nie możesz wybrać się do Centrum Historii Rodziny celem uzyskania dostępu do metryk zaznaczonych ikonką aparatu z kluczykiem, możesz skorzystać z usługi zdalnej Mormonów:
https://www.familysearch.org/family-his ... up-service
Pozdrawiam,
Łukasz Rynkowski
Wielki Garc i okolice
Dziękuję. Co znalazłem, przekazałem zainteresowanej.
Nazwiska Kozłowski, Bzowski, Trojan, Szczepański, Biały, Bukowski, Więckowski, Ligmanowski, Treder
Nazwiska Kozłowski, Bzowski, Trojan, Szczepański, Biały, Bukowski, Więckowski, Ligmanowski, Treder
Pozdrawiam, Irek
Wielki Garc i okolice
Otrzymałem informację od Jarosława, że nie ma upoważnienia do udostępniania skanowanych akt. Przy okazji, tu również chciałbym mu podziękować za podzielenie się indeksami.
Pozdrawiam, Irek