Wielki Garc i okolice

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Wielki Garc i okolice

Post autor: choirek »

Dzień dobry.
Zwróciła się do mnie osoba, której przodkowie nazywali się tak samo jak moi (Kozłowscy), myśląc że jesteśmy wspólną rodziną. Według mnie jej przodkowie pochodzą z Pomorza, z parafii Wielki Garc i okolice. Czy ktoś posiada dostęp do skanów dla Garca, Gniewu i Piaseczna? Potrzebuję dosłownie pięciu akt.
Z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony pt 08 paź 2021, 10:51 przez choirek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Irek
Ł.A.Rynkowski

Członek PTG
Nowicjusz

Wielki Garc i okolice

Post autor: Ł.A.Rynkowski »

Witam,

To tereny moich przodków. Kociewie. Dawne Starostwo Gniewskie w Powiecie Tczewskim.
Metryki z Wielkiego Garca, Gniewu i Piaseczna są w dużej mierze dostępne bezpłatnie w internecie na Genbazie oraz/lub FamilySearch. Niektóre, na przykład najstarsze metryki z Piaseczna są dostępne wyłącznie na komputerach w Centrum Historii Rodziny Mormonów.
Generalnie cała kociewska okolica ma tę samą sytuację z dostępnością metryk.

Jeżeli nie możesz wybrać się do Centrum Historii Rodziny celem uzyskania dostępu do metryk zaznaczonych ikonką aparatu z kluczykiem, możesz skorzystać z usługi zdalnej Mormonów:
https://www.familysearch.org/family-his ... up-service

Pozdrawiam,

Łukasz Rynkowski
choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Wielki Garc i okolice

Dziękuję. Co znalazłem, przekazałem zainteresowanej.
Nazwiska Kozłowski, Bzowski, Trojan, Szczepański, Biały, Bukowski, Więckowski, Ligmanowski, Treder
Pozdrawiam, Irek
choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Wielki Garc i okolice

Otrzymałem informację od Jarosława, że nie ma upoważnienia do udostępniania skanowanych akt. Przy okazji, tu również chciałbym mu podziękować za podzielenie się indeksami.
Pozdrawiam, Irek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”