nie to jest pytanie do HenrykaPawłowski_Henryk pisze:A to ciekawe gdzie są bo przeglądnąłem ksiegi z parafii Zbyszyce i tam jest tylko ta miejscowość a nie ma Tabaszowej
Looking for my Galician ancestor
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Bialas_Malgorzata

- Otrzymał podziękowania: 1 time
-
Pawłowski_Henryk

Ja przeglądałem nie kopie metryk tylko :
https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library
i tam są tylko Zbyszyce
Dostępu do Kopii nie mam a tam powinien być podział na wsie wcześniej wchodzące w skład parafii Zbyszyce i by się wyjaśniło, ale i tak ciekawe gdzie ewentualnie są oryginały ksiag od końca XVIII wieku jeżeli nie ma ich w Zbyszycach. I dlaczego nie ma skanów- bo po bożemu to powinna być w Katalogu Familysearch ujęta osobno parafia Tabaszowa i skany ksiąg przechowywane w tej parafii bo przy podziałach i tworzeniu nowych parafii przekazywano księgi dotyczące danych wsi do nowych parafii
W międzyczasie okazało się że jednak mam te kopie
i rzeczywiście jest tam Tabaszowa, wszystko jakoś pokręcone, należałoby prześledzić historię parafii Zbyszyce czy rzeczywiście należały do niej miejscowosci ujęte w Copiach czyli min Sienna, Jelna, Kobyle, Rąbkowa i nie pamiętam co tam jeszcze było
no ale i tak wraca pytanie gdzie są oryginały? W Tabaszowej? Ma ktoś moze Schematyzm Diecezji Tarnowskiej gdzie dawniej podawano jakie księgi są dostępne na parafiach?
https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library
i tam są tylko Zbyszyce
Dostępu do Kopii nie mam a tam powinien być podział na wsie wcześniej wchodzące w skład parafii Zbyszyce i by się wyjaśniło, ale i tak ciekawe gdzie ewentualnie są oryginały ksiag od końca XVIII wieku jeżeli nie ma ich w Zbyszycach. I dlaczego nie ma skanów- bo po bożemu to powinna być w Katalogu Familysearch ujęta osobno parafia Tabaszowa i skany ksiąg przechowywane w tej parafii bo przy podziałach i tworzeniu nowych parafii przekazywano księgi dotyczące danych wsi do nowych parafii
W międzyczasie okazało się że jednak mam te kopie
i rzeczywiście jest tam Tabaszowa, wszystko jakoś pokręcone, należałoby prześledzić historię parafii Zbyszyce czy rzeczywiście należały do niej miejscowosci ujęte w Copiach czyli min Sienna, Jelna, Kobyle, Rąbkowa i nie pamiętam co tam jeszcze było
no ale i tak wraca pytanie gdzie są oryginały? W Tabaszowej? Ma ktoś moze Schematyzm Diecezji Tarnowskiej gdzie dawniej podawano jakie księgi są dostępne na parafiach?
Hello, am sorry that i did not reply sooner. I see that there is some confusion about to what parish did Tabaszowa belong. I was asking for some little information about my ancestors from this village in Tarnow Archive and I was provided with some little info. I must add that they, indeed, pointed out that Tabaszowa was part of Zbyszyce parish, at least in around 1840.
-
Pawłowski_Henryk

Yes, thank you. I have answered youPawłowski_Henryk pisze:In the Menu on the left side try to find "Moje konto" (My account) after enter find "Moje prywatne wiadomości" (My private mails") - I wrote to You and massage
Henryk
Moderacja
Dear Author,
Please note that each mail sent to genealodzy.pl should be signed. At minimum, your signature should contain your first name.
Wojtek, moderator