Wiśniewski, Ciastkowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

AnnaG.

Sympatyk

Wiśniewski, Ciastkowski

Post autor: AnnaG. »

Prośba o pomoc,
Poszukuję informacji o rodzinie Wiśniewskich mieszkających w Leoncinie, Wilkowie lub miejscowości Gać. Mój pradziadek to Aleksander Wiśniewski ur. w 1877 r. - żona (moja prababka) Rozalia z d. Ciastkowska ur. 1881 r. zm. 1976 r. Mieli dwoje dzieci- syn Wacław ur.1905 r. w Leoncinie- córka Karolina ur. 1907 r.; Wiem tylko, że pradziadek miał brata Jana ur. ok. 1887 r., prawdopodobnie miał więcej rodzeństwa. Bardzo zależy mi na ustaleniu rodziców (mich prapradziadków), rodzeństwa ze strony Aleksandra i Rozalii oraz daty ich ślubu (pradziadków).
Pozdrawiam, AnnaG.
Zambrzycka_Jadwiga

Sympatyk

Wiśniewski, Ciastkowski

Post autor: Zambrzycka_Jadwiga »

Pani Anno.
Interesuje mnie nazwisko Wiśniewski. Czy mogłybyśmy wymienić informacje na "pw" ?
Pozdrawiam.
Jadwiga Wiśniewska
AnnaG.

Sympatyk

Wiśniewski, Ciastkowski

Post autor: AnnaG. »

Pani Jadwigo,
Bardzo dziękuję, że odezwała się Pani na moje ogłoszenie. Oczywiście, że możemy wymienić się informacjami.
Pozdrawiam,
AnnaG.
stanisław48

Sympatyk
Mistrz

Wiśniewski, Ciastkowski

Post autor: stanisław48 »

Witam!
Moja babcia również nazywała się Wiśniewska. Urodziła się w Polesiu Nowym w 1888 r. Jej ojciec to Jakub Wiśniewski.
Nazwisko Ciastkowski spotykałem przy indeksacji Leoncina. Proszę sprawdzić w genetece.

Pozdrawiam , Stanisław
stanisław48

Sympatyk
Mistrz

Wiśniewski, Ciastkowski

Post autor: stanisław48 »

Pani Anno,
Sprawdziłem w Genetece: Aleksander Wiśniewski ur.1877 r akt 23.
Z tego aktu wiem,że ur.się 25.02.1877 w Leoncinie,ojciec Józef lat 40 i matka Ludwika Połeć,lat 40.
Akt ślubu Aleksandra i Rozalii prawdopodobnie będzie w USC Leoncin, ponieważ AP Grodzisk ma śluby za lata 1883-1897.

Pozdrawiam, Stanisław
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”