Merci pour l'information et l'acte de naissance de Laura Maria.janusz59 pisze:Znalazłem akt urodzenia Laury Marii Tylińskiej (po mężu Stawikowskiej) nr 321/1918 z parafii świętego Józefa z Kalisza ( urodzona 25 XII 1918). Znalazłem na straty.pl wpis o jej ojcu Edwardzie , który dnia 14 stycznia 1945 został osadzony w obozie koncentracyjnym Mauthausen. W necie są akty z parafii świętego Józefa do roku 1918. Na późniejsze trzeba poczekać.
Pozdrawiam
Janusz
Laura Maria est une soeur de ma grand-mère Eldomira.
Ma grand-mère est censée avoir eu 4 soeurs et un frère (Janina, Laura Maria (1918-2022), Lucyna, Aniela et Wiktor (1923-1945)
Seule ma grand-mère Eldomira est restée vivre en France avec mon arrière-grand-mère Zofia Marchwicka. Son père Edward Ryszard est retourner vivre en Pologne avec le reste de ses enfants.
Dziękuję za informację i metrykę urodzenia Laury Marii.
Laura Maria jest siostrą mojej babci Eldomira.
Uważa się, że moja babcia miała 4 siostry i brata (Janinę, Laurę Marię (1918-2022), Lucynę, Anielę i Wiktora (1923-1945)
Moja babcia Eldomira Seul pozostała we Francji z prababcią Zofią Marchwicką. Jej ojciec Edward Ryszard wrócił do Polski z resztą swoich dzieci.