Matka w wieku lat 65?

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

mahakali

Sympatyk

Post autor: mahakali »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:niekoniecznie musi chodzić o Okuniew:) dlatego pytam - jest miejsce i data dzienna -> czy wiadomo jaka to księga urodzeń?:) (konkretnie)
a ślub rodziców może być jednak po tym urodzeniu, jest taka możliwość
OK teraz dopiero mam poważną zagwozdkę, po pierwsze odpowiedż brzmi: nie wiadomo mi jaka to księga urodzeń.

Po drugie, nie wiem jak mi to wczesniej umkneło, wspomniany przeze mnie Jakub Gedyk, ur 1794 nie 1791 jak błednie wczesniej podałem, w akcie ślubu który własnie ponownie przeczytałem, wychodzi że jest synem Fryderyka Gedyka i Franciszki, nie Anny Hunhauser. (link do tego aktu ponizej) Matka asystuje w jego ślubie w 1821. Natomiast dzieci Fryderyka i Anny Hunhauser rodzą sie od 1794 (Ewa, Dorota...zgony w genetece). Wiec Anna Hunhauser mogłaby być drugą po Franciszce żoną Fryderyka, gdyby Franciszka zmarła, a ona widnieje w akcie jako żywa w 1821. Teraz mam wątpliwosci nie tylko co do wieku...

https://ibb.co/wW3MdF4
Krzysztof Włodarski
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

no nie tylko mogła być żoną na skutek śmierci pierwszej
nie wiem czy o katolikach mowa

ale OK, on też 1808 w Kaleniu rodzony, więc późniejsza (niestety) gmina Okuniew
zostają chrzty z 1808 i może (a zdarza się - patrz infe z APW O Otwock) zniebaspadnięte aneksy z odpisem..choć przy akcie chrztu pewnie wieku nie będzie to może matka wyraźnie się objawi swoją tożsamością
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”