Na samym początku chciałem bardzo przeprosić jeśli temat podobnej natury powstał już wcześniej lub nie pasuje do działu - mam nadzieję, że nowym użytkownikom łatwiej wybaczyć tego typu przewiny
A teraz do rzeczy... Już od pewnego czasu przygotowuję się do podjęcia pracy na polu genealogii mojej rodziny: zbieram informacje i źródła, przeprowadzam rozmowy z krewnymi, zapoznaję się ze wskazówkami dostępnymi w internecie oraz zabieram się za zgromadzenie zbiorku książkowego o genealogii - słowem robię to wszystko, co robić trzeba, ale... Przed przejściem do stworzenia konkretnego, materialnego katalogu stanąłem wobec problemu wyboru systemu identyfikatorów osób i małżeństw (tzw. RIN i MRIN - chociaż może się to nazywa również inaczej). Stąd zwracam się do Państwa - ja, laik, osoba niedoświadczona na polu genealogii - z gorącą prośbą o udzielenie odpowiedzi jakie systemy są stosowane przez Was, którzy mogliście je przetestować w realnych warunkach. Dotyczy to samo zgromadzonych zdjęć czy źródeł pisanych. A może w ogóle nie zajmujecie sobie głowy żadnymi RIN'ami czy innymi MRIN'ami?
Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi