Szanowni Państwo,
Mam problem ze znalezieniem swojego pradziadka - Apolinarego Włodzimierza Nowakowskiego.
Pewne jest to, że wziął ślub ze Stefanią Stańczuk (ur. 23.04.1913 r. w Siedlcach) Mieli syna Ludomira Nowakowskiego, który urodził się również w Siedlcach w 1932 roku. Ślub Apolinarego i Stefanii najprawdopodobniej również został tam zawarty.
Gdyby ktoś z Państwa posiadał wiedzę, albo naprowadził mnie na poszukiwania - byłbym bardzo wdzięczny. W akcie urodzenia mojego dziadka brak informacji skąd był Apolinary...
Pozdrawiam,
Tomasz
Apolinary Włodzimierz Nowakowski
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Tomaszu, zwróć się o skan metryki ślubu Stefanii Nowakowskiej z d. Stańczuk z dn. 18.11.1950r. 1950 w Siedlcach.
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... ki=6078570
Może tam będzie info kiedy zmarł jej pierwszy mąż. Znając datę zgonu odszukasz akt zgonu a tam być może dane jego rodziców.
Szukaj po nitce do kłębka.
pozdrawiam
Ala
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... ki=6078570
Może tam będzie info kiedy zmarł jej pierwszy mąż. Znając datę zgonu odszukasz akt zgonu a tam być może dane jego rodziców.
Szukaj po nitce do kłębka.
pozdrawiam
Ala
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
więc może jeszcze raz, bo rozumiem, że my mamy się domyśleć całej tej historii 
W Siedlcach, zapewne 1931-32 Stefania wzięła ślub z Apolinarym.
Ona urodzona w Siedlcach, syn także, jakbyś przeszukał AU z Siedlec to i Apolinarego pewnie byś znalazł bo nazwisko występuje
ślub w 1950 (wzmiankowany) z Chmielakiem i to Chmielak umiera w 1978 (to jego dotyczy ten zapisek a nie Apolinarego)
Wystarczy telefon do USC Siedlce i pytanie czy w 1931 był ślub z Apolinarym
Opcja druga, dla lubiących pracę - przeszukanie metryk z Siedlec na szwa
W Siedlcach, zapewne 1931-32 Stefania wzięła ślub z Apolinarym.
Ona urodzona w Siedlcach, syn także, jakbyś przeszukał AU z Siedlec to i Apolinarego pewnie byś znalazł bo nazwisko występuje
ślub w 1950 (wzmiankowany) z Chmielakiem i to Chmielak umiera w 1978 (to jego dotyczy ten zapisek a nie Apolinarego)
Wystarczy telefon do USC Siedlce i pytanie czy w 1931 był ślub z Apolinarym
Opcja druga, dla lubiących pracę - przeszukanie metryk z Siedlec na szwa