Dzień dobry,
Mam dwa akty chrztu z Parafii Wieniawa, jeden z 1671, drugi z 1680 rok (dzieci tych samych rodziców). Nie ma żadnego opisu statusu społecznego rodziców dzieci. W takim przypadku należy przyjąć, że to najniższy status na tamte czasy i dlatego, z urzędu, brak jakiegokolwiek opisu ? Po charakterze pisma widać, że oba akty pisała inna osoba a efekt taki sam.
Pozdrawiam,
Paweł Kozłowski
Status społeczny - Parafia Wieniawa
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Krystyna.waw

Dzień dobry,
Racja, to jedyna droga. Dla wyjaśnienia, to mam tylko te 2 akty dotyczące mojej osoby i na razie nie mogłem sprawdzić innych osób z Wieniawy z tego okresu. Po prostu czytając forum i inne dostępne w internecie materiały dowiedziałem się, że w tym czasie księża mieli już obowiązek te dane wpisywać. Pomyślałem sobie, że może istniał jakiś szczególny powód. Status chrzestnych jest opisany.
Pozdrawiam,
Paweł Kozłowski
Racja, to jedyna droga. Dla wyjaśnienia, to mam tylko te 2 akty dotyczące mojej osoby i na razie nie mogłem sprawdzić innych osób z Wieniawy z tego okresu. Po prostu czytając forum i inne dostępne w internecie materiały dowiedziałem się, że w tym czasie księża mieli już obowiązek te dane wpisywać. Pomyślałem sobie, że może istniał jakiś szczególny powód. Status chrzestnych jest opisany.
Pozdrawiam,
Paweł Kozłowski