Szukam Kontaktu z Rodziną z Piaseczna czyli dawnych Kroczyc

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Róża_Natalia

Sympatyk

Szukam Kontaktu z Rodziną z Piaseczna czyli dawnych Kroczyc

Post autor: Róża_Natalia »

Witam Serdecznie
Poszukuje Kontaktu z rodziną z Piaseczna czyli dawnych Kroczyc Dupic na Śląsku .
Dziadek mojego pradziadka czyli Feliks Fiszer Fisher Fisier Firek Fisior Fisiór Fisiur itp miał 2 żony 1 to Magdalena z Twardokęsów a 2 nie znam ani imienia ani nazwiska , wiem tylko tyle że pochodziła z Kroczyce Dupice obecne Piaseczno . Rodziców Feliksa ani daty urodzin nie mam bo na żaden akt nie trafiłam . Wiem że Feliks z 2 zoną doczekał sie 3 córek które przeżyły i założyły rodziny prawdopodobnie 1 nazwisko to Kozioł . Feliks ożenił się po 1875 roku bo tego roku żeni syna Mikołaja w Żelisławicach parafia Siewierz .Feliks był pracownikiem Zalassowskiego jako osoba co wyrabia wędliny . Między 1930 a 1960 do siostry mojego dziadka przyjechała córka lub wnuczka Feliksa bo chciała nawiązać kontakt z rodziną , miała wrócić innego dnia trochę później ale więcej nie przyjechała i ślad zaginął .
Chciałabym nawiązać kontakt z tą rodziną bo chciałabym się coś więcej dowiedzieć o Feliksie . Feliks był ojcem chrzestnym córki syna w roku 1882.
Szukam aktu ślubu Feliksa gdzie będzie pisać że jest wdowcem po Magdalenie z Twardokęsów oraz aktu urodzin i ślubu córek Feliksa .
Za każdą pomoc dziękuje
w razie pytań odpowiem
Jakbym nie odp tu to proszę o kontakt na e-maila annamaria1890[AT]interia.pl
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Róża_Natalia

Sympatyk

Post autor: Róża_Natalia »

to moi krewni ale szukam 3 córek Feliksa z 2 żony
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Arek_Bereza »

Zakładanie kolejnych wątków nie ma sensu
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... ht=#612310
Możesz podbijać stary wątek. Szkoda czasu tych co próbowali coś ustalić w tamtym wątku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”