Podpisuję się obiema rękoma, a do niechlubnego grona dodałbym Sylwię Mierzejewską działającą pod nickiem Gusia.Janiszewska_Janka pisze:Dziś spojrzałam na swoje małe, bezpłatne konto na tym MH i stwierdziłam, że korzysta z tego MH wielu idiotów nie zastanawiających się nad prawidłowością wyszukiwań oferowanych przez ten program niby genealogiczny.
Facet z USA o nazwisku THOMAS KOLBY, który założył drzewo w 2020 roku łapie jak oszalały wszelkie podpowiedzi i przechwytuje osoby o podobnych nazwiskach, ale kompletnie innych dokumentach do swojej witryny. W efekcie ma już ponad 17 tysięcy osób i w tym moją mamę i wszystkich jej przodków wraz z publikowanymi przeze mnie zdjęciami rodzinnymi i zdjęciami dokumentów.
Poszukiwał nazwiska Jakubowski i złapał moich przodków Jana Jakubowskiego i Magdalenę Adrych, którzy żyli i umarli we wsi Petryki parafii Kościelec. On ma jakąś Jadwigę Regent zd Jakubowska ur 1809 r we wsi Młodocin parafia Góra, czyli w kompletnie innej miejscowości i parafii. W dodatku Jan Jakubowski zmarł jako ponad 70 letni człowiek w 1808 roku i data i miejsce jego śmierci jest na moim koncie MH więc przypisywanie mojej rodzinie tego typu powiązań jest kompletnym idiotyzmem i świadczy o całkowitej ignorancji tych prowadzących "dzikie" konta na MH. Widzę na forum ciągłe poszukiwania osób z MH, a następnie bezkrytycznie zabiera się cudze informacje, bez zadania sobie trudu zweryfikowania takich danych.
Kolejnym takim "artystą" tworzącym sobie drzewo genealogiczne z błędami na zasadzie kradzieży danych z mojego konta jest ŁUKASZ STEBELSKI, który złapał z mojego konta Jana Galskiego jako ojca Joanny Zybert, zamiast jego starszego brata Floriana Galskiego, męża Zofii z Kaczyńskich. Mam bardzo dobrze opracowane drzewo Joanny z Galskich Zybert, jej ojca i matki oraz przodków Zofii Kaczyńskiej i mogłabym mu udostępnić gdyby zachował się jak normalny, przyzwoity człowiek, a nie jak złodziej działający po omacku.
Mój Jan Galski był mężem Florentyny z Sawickich, mieszkał w Żychlinie i prawdopodobnie nie miał nawet pojęcia o Joannie Zybet, córce swego starszego brata, bo ten Florian jako młynarz umarł młodo, a wdowa Zofia z Kaczyńskich I v Galska wyszła ponownie za mąż za niemieckiego kolonistę Sommerkom i zamieszkała w Wiązownej, gdzie wydała jedyną córkę także za potomka kolonistów niemieckich.
Niestety nie mam możliwości napisania do tych ludzi i zabronić im szargania danymi i wizerunkami moich bliskich. Ja sobie nie życzę by włączyli moją rodzinę do swoich drzew, bo nie ma z nimi jakichkolwiek podstaw do połączeń rodzinnych.
Gdyby ktoś mógł odnaleźć tych obcych dla mnie ludzi i uświadomił im głupotę takich powiązań, to byłabym wdzięczna za pomoc i uwolnienie mnie od takiej "rodziny".
Wszystkich pozostałych tak chętnie i bezkrytycznie korzystających z cudzej pracy oraz bezprawnie zaliczających sobie do tworzonej na wyścigi rodziny proszę, by się opamiętali i przestali zachowywać się jak złodzieje cudzych danych.
Janka Janiszewska
Schemat wypisz wymaluj jak opisany powyżej.