Nie wdarł się w opis przypadkiem jakiś błąd? Z opisu wynika, że pradziadek ożenił się z babcią? Może miało być prababcią? Tak czy siak to nie był mezalians skoro jedno i drugie nosiło nazwisko Kostro.Bukala pisze:Witam. Poszukuję informacji na temat rodziny Kostro. Mam jednak szczątkowe informacje mianowicie posiadam akt zgonu mojej babci która pochodziła z domu Kostro urodzona w Wilkowie 17.12.1906 r. Ojciec Konstanty Kostro-, matka Antonina Kostro. Antonina była drugą żoną i z tego małżeństwa była moja babcia. Z pierwszego małżeństwa było chyba 4 lub 5 dzieci. Z czego 2 mieszkała w Warszawie Anna i Stefania. Pradziadek popełnił tzw. mezalians żeniąc się z moją babcią. Zmarła gdy byłam mała a moja mama niewiele pamięta. Pradziadka przydomek ,,fuzja,, bo dobrze strzelał mieszkał Dąbrówka kościelna. Będę wdzięczna za jakieś informacje jak również gdzie szukać.
Nawiązując do Konstantego. Jeżeli akt zgonu nie znajduje się w AP można pisać do USC o udostępnienie skanu. Być może jego akt zgonu coś więcej wyjaśni.