Poszukuję rodziny Lewandowskiego Marcina

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Listach

Post autor: Listach »

Poszukuję brata mojego dziadka - Marcina Lewandowskiego s. Walentego i Marcianny zd. Żółciak (Żułciak, Zolciak) ur. 9.10.1885 r. w Dębiczku pow. średzki, który wyjechał do Niemiec na początku 20 w. Zamieszkiwał w miejscowości Botropp. Był żonaty ale nie znam imienia i nazwiska jego żony. Pracował w kopalni jako górnik. Posiadał dzieci: Leona, Józefa, Henryka, Franciszkę (Ciskę), Rosę i Annę. Będę zobowiązany za jakąkolwiek informację o moich krewnych.
Stanisław
puszek

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 17 times

Post autor: puszek »

Akt ur Marcina Lewandowskiego
https://photos.szukajwarchiwach.gov.pl/ ... dbdb95_max

Rodzeństwo Marcina
- Wojciech ur 1880r.,
- Franciszka ur 1882r.,
- Antonina ur 1887r.,
- Zofia (1889-1889),
- Jadwiga (1890-1891),
- Stanisława
- Marianna ur 1898r..
Bożena
Listach

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Akt urodzenia Marcina i jego rodzeństwa jest w moim posiadaniu. Ja poszukuję Marcina Lewandowskiego, jego żony i potomków w Niemczech. Gdybyś posiadała jakieś informacje - będę wdzięczny.
Pozdrawiam serdecznie.
Stanisław
Listach

Dziękuję Grażyno za szybką odpowiedź. Podany przez Ciebie adres zamieszkania Marcina wydaje się być właściwym. Roza Lewandowska może być żoną Marcina, ale bardziej prawdopodobnym jest, że jest to jego córka ponieważ jedna z córek nosiła takie imię. Jeżeli nie uda się ustalić imienia żony Marcina, to będzie trudno zidentyfikować daną osobę. Proszę o informację, czy istnieje możliwość uzyskania tych danych z Archiwum Państwowego ? Wysłałem zapytanie do Zarządu Miasta Botropp i nie otrzymałem odpowiedzi jak określili ze względów formalnych i faktycznych.
Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam
Stanisław
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”