Czy mogę uzyskać pomoc.
Poszukuję wszelkich inf. dotyczących :
Józef Dudek ur.18.07.1909 w Kosinie syn Teofila i Katarzyny z d. Wierzbińska.
-były kolejarz,jeniec rosyjski ,prawdopodobnie walczył w II Korpusie gen.Andersa
-po wojnie został w Anglii i założył nową rodzinę
M.in. szukam daty smierci,miejsca pochówku,ewentualnie inf. o nowej rodzinie.
Witam,
Czy istnieje jakaś szansa aby odnaleźć osobę w Anglii, która zmieniła nazwisko w latach 50-tych ubiegłego wieku ? Niestety znam tylko stare nazwisko i adres zamieszkania w Beeston nottinghamshire.Zmiana nazwiska nastąpiła przy zawieraniu małżeństwa.
Pozdrawiam.
Witam
Proszę o poszukiwanie Julianny Panek rok ur 27-05-1895 urodzona w Brzostkowie par Ostrowce [woj Kieleckie teraz Świętokrzyskie] rodzice to Wojciech Panek i Marianna Rączka. Zmarła ok 1970-1980, miała jednego syna. Nie wiem jak się nazywała po mężu.
Gdzie mieszkała, jakie miała wnuki, prawnuki i czy można zdobyć telefon jej.
Pozdrawiam
Łukasz
Witam.Czy może ktoś wie w jaki sposób ustalić czy Petychorski Michał wg rejestracji małżeństwa w 1952 zamieszkały w Nowton Abbot Dewon w Anglii to mój wujek inżynier.Michal Petychorski Ur w 1903 r w Radomyślu na Wolyniu- polski wynalazca pracujący przed wojną dla wojska.Dzwonilam do Coventry do stowarzyszenia kombatantów ale ksiądz powiedział że przy parafii żadnego stowarzyszenia nie ma.Moze ktoś wie w jaki sposób mogę potwierdzić nformacje o wuju w Anglii.Pozdrawiam Elzbieta
Proszę o podpowiedź jak uzyskać dwa akty zgonu. Pierwszy jest z 1948 roku z Londynu district Lambeth, drugi z 1958 roku z Londynu district Holborn. Z tego co wiem to nie trzeba być osobą spokrewnioną, aby otrzymać akty zgonu, a wszystko można załatwić przez internet. Poinformowała mnie o tym angielka w biurze cmentarnym, ale nie znała szczegółów. Przebywam teraz w UK więc mógłbym te akty pewnie szybko otrzymać. Czy ktoś z was przeprowadzał coś takiego i wie jak to zrobić ?
Poszukiwane nazwisko: Turski - okolice Częstochowy, Jędrzejowa i Włoszczowy
Witam Poszukuję rodziny w Anglii w miejscowości Newton Abbot hrabstwo Devon.Moze ktoś wie jak odszukać rodzinę o nazwisku Pett oraz Barker?Dziękuję za odpowiedź Elzbieta
Jest też rządowa strona ale tam też uzyskasz tylko podstawowe informacje, metryki są płatne.
Elzbietakober pisze:Witam Poszukuję rodziny w Anglii w miejscowości Newton Abbot hrabstwo Devon.Moze ktoś wie jak odszukać rodzinę o nazwisku Pett oraz Barker?Dziękuję za odpowiedź Elzbieta
Pozdrawiam
Karolina
czy może ktoś wie w jaki sposób znaleźć krewnych osoby pochowanej w miejscowości Derby? Jak ustalić czy Wilhelm Jerzy Kachler zawarł związek małżeński, doczekał się potomstwa? Mam sporo fotografii, ale niestety nie mogę dokonać dokładnej analizy stąd pomysł o odszukanie krewnych z tej linii, którzy mogą być w tej kwestii bardzo pomocni.
Moje pytanie brzmi:
Czy są dostępne angielskie rejestry małżeństw, książki telefoniczne, rejestry mieszkańców, spisy ludności z lat 80 ubiegłego wieku? Do jakiego archiwum można się zwrócić ? Jaki urząd gromadzi dokumenty naturalizacyjne?
Dodam, że grób zmarłego w Nottingham Road Cemetery Chaddesden, Derby od 1985 roku nadal jest opłacany, ale ze względu na RODO nie mogę ustalić osoby dokonującej opłaty.
Stąd prośba do Państwa o podpowiedzi.
Dane zmarłego, które posiadam to:
Wilhelm Jerzy Kachler s. Teodora i Marty zd Drewniok
ur. 03-09-1920 w Zabrzu
zm 11-1985 w Derby
ostatni adres zamieszkania: 9 Walbrook Road Derby, England.