Problemy z MyHeritage

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Tedy44

Sympatyk

Re: Drzewo w formie plakatu

Post autor: Tedy44 »

Tak
Tedy
Wojtek_W

Sympatyk

Post autor: Wojtek_W »

Talos pisze:
Wojtek_W pisze:Problem z niedochodzącymi wiadomościami na wp i o2 rozwiązujemy poprzez zmianę e-mail na gmail.

Witam.
Orientujecie się, czy można mieć na MH więcej, niż jedno drzewo na ten sam adres mailowy?
Można.
Awatar użytkownika
KonradM

Administrator Geneteki
Ekspert

Post autor: KonradM »

Czy komuś udało się wyexportować plik ged ?

Mi pokazuje " Trwa generowanie Twojego elementu GEDCOM. Na ogół trwa to kilka minut.
Po jego wygenerowaniu otrzymasz wiadomość e-mail z odnośnikiem, umożliwiającym jego wyświetlenie.
"

I czekam i czekam i ...

Pozdrawiam
Konrad
Wojtek_W

Sympatyk

Post autor: Wojtek_W »

koba1507 pisze:Czy komuś udało się wyexportować plik ged ?

Mi pokazuje " Trwa generowanie Twojego elementu GEDCOM. Na ogół trwa to kilka minut.
Po jego wygenerowaniu otrzymasz wiadomość e-mail z odnośnikiem, umożliwiającym jego wyświetlenie.
"

I czekam i czekam i ...

Pozdrawiam
Konrad

Na jaki mail ma przyjść wiadomość? Bo jak np. na wp, to nie przyjdzie.
Trzeba zmienić na gmail.

Wojtek
Lukasz

Sympatyk

Post autor: Lukasz »

MyHeritage - połączone drzewa - nadmiarowe powiadomienia o Smart Match
Kiedyś dostałem zapytanie z MyHeritage, o połączenie mojego drzewa, z drzewem mojego wuja (męża siostry mojego taty) - zgodziłem się.
Od tamtego czasu, co jakiś czas dostaję powiadomienia o dopasowaniach Smart Match, na temat osób w drzewie wuja.
Ja tych osób w ogóle nie znam, więc nie mogę potwierdzić ani odrzucić dopasowania. A zresztą wuja i tak się zajmuje swoim drzewem, więc ja nic do niego nie wniosę.

Jak takie zapytania o dopasowanie wyłączyć, ale tylko dla osób z drzewa wuja?
Ewentualnie jak rozdzielić moje drzewo, od drzewa wuja?

Te powiadomienia są irytujące, i mieszają się z przydatnymi powiadomieniami, na temat dopasowań do mojego drzewa.
Pozdrawiam, Łukasz
Awatar użytkownika
Eder

Sympatyk
Adept

Post autor: Eder »

Na pocztę na interia.pl nie przychodzi. A działało. Maci to samo?
Andrzej
Mustad

Sympatyk
Adept

Brak dostępu do Myheritage

Post autor: Mustad »

Witam, ponieważ została mi zablokowana skrzynka e-mail z której mam konto MH nie mogę się zalogować, pisałem do administratorów, nie mam odpowiedzi. Jakiś haker zmienił hasło i nawet zastępczy e-mail tez nie działa, co mogę zrobić? proszę o pomoc, dziękuję
MarcelO

Sympatyk
Nowicjusz

Wspólni przodkowie małżonków - Myheritage

Post autor: MarcelO »

Dzień dobry,
Tworząc drzewo genealogiczne natrafiłem w linii prostej Żony na sytuację gdzie jej pradziadkowie mieli wspólnych przodków i mam problem żeby w jakiś sposób tą sytuację zaznaczyć w drzewie na MyHeritage. Poniżej załączam zdjęcie jak to wygląda, chodzi o Karola i Franciszkę którzy są pradziadkami zarówno Wojciecha jak i Marianny...
Czy ktoś wie jak można to załatwić na tej stronie?

https://ibb.co/ZGSgVKM

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Marcel

moderacja (elgra)
Zgodnie z Regulaminem połączone z istniejącym już tematem.
Vogelsinger_Lukasz

Sympatyk

Re: Wspólni przodkowie małżonków - Myheritage

Post autor: Vogelsinger_Lukasz »

MarcelO pisze:Dzień dobry,
Tworząc drzewo genealogiczne natrafiłem w linii prostej Żony na sytuację gdzie jej pradziadkowie mieli wspólnych przodków i mam problem żeby w jakiś sposób tą sytuację zaznaczyć w drzewie na MyHeritage. Poniżej załączam zdjęcie jak to wygląda, chodzi o Karola i Franciszkę którzy są pradziadkami zarówno Wojciecha jak i Marianny...
Czy ktoś wie jak można to załatwić na tej stronie?

https://ibb.co/ZGSgVKM

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Marcel
Jest w MH taka opcja, jak "Przyłącz osobę do...", gdzie można wybrać rodzica, partnera, dziecko itd. Korzystałem z tej opcji kilka razy i sprawdza się wyśmienicie.
Pozdrawiam,
Łukasz Vogelsinger
choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Wspólni przodkowie małżonków - Myheritage

Post autor: choirek »

Usuń Karola i Franciszkę Marianny i dołącz Mariannę do tamtych Karola i Franciszki
Pozdrawiam, Irek
Sobierajski_Jan

Sympatyk

Nie mogę dostać się do drzewa

Post autor: Sobierajski_Jan »

Witam
Nie mogę się dostać do drzewa na MyHaritage , ponad 10 lat temu założyłem , ale też kilka ostatnich lat nie nie korzystałem , chociaż ze 3 lata temu już nie mogłem wejść , ale nie zgłębiałem tematu dla czego i w czym jest problem. Dodam że zaprosiłem ze dwoje kuzynów do podczepienia się do mojego drzewka , a teraz okazuje się że tak jak y nie było mojego konta . Otworzyłem nowe drzewko tylko na 3 osoby , licząc że dostanę się do starego drzewa , ale się oszukałem , widzę zalążki swojego jak i kuzynów , ale do mojego starego nie mogę dostać - jak dostać się do starego drzewka ?

Jan
Awatar użytkownika
babajack

Sympatyk

Nie mogę dostać się do drzewa

Post autor: babajack »

Zapytaj kuzynów ,może któryś z rozpędu Cię uśmiercił w Twoim drzewie , wtedy znika adres maila i pozamiatane .
Pozdrawiam Jacek
Sobierajski_Jan

Sympatyk

Post autor: Sobierajski_Jan »

Mogło i tak być p. Jacku.
Zastanawiam się czy jak poproszę kogoś z kuzynów , aby mnie zaprosili do swojego drzewa, czy wtedy udało się mi przechwycić stare drzewko.

Jan
Awatar użytkownika
alan.madej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: alan.madej »

Najprościej będzie skontaktować się z Działem Wsparcia MyHeritage, ale nie wiem czy akceptują wiadomości w języku polskim. Więcej szczegółów tutaj:
https://faq.myheritage.com/en/article/i ... n-i-log-in

W skrócie aby odzyskać dostęp do takiego konta należy wysłać zgłoszenie (po wejściu na powyższą stronę i kliknięcie w "No" pojawi się formularz kontaktowy) z poniższymi informacjami:
- pełne imię i nazwisko oraz datę urodzenia[/list]
- stary (utracony) adres email
- nowy adres email
- dane 3 żyjących osób z drzewa (imię, nazwisko, data urodzenia)
- przybliżona data założenia konta
- jeżeli konto posiadało płatną subskrypcję należy podać 4 ostatnie cyfry karty, którą dokonano płatności
- jeżeli pod konto był podpięty test DNA należy podać jego numer oraz do kogo był przypisany
Pozdrawiam,
Alan
Niktoris

Przeniesienie drzewa z Family Search

Post autor: Niktoris »

Witam,

czy może ktoś mi pomóc jak ściągnąć drzewo genealogiczne z Family Search, aby utworzyć drzewo w pliku GEDCOM?

moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”