Par.Pietkowo nazwisko Mazur

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Trixi11

Post autor: Trixi11 »

Czy ktos ma nazwisko Mazur z par.Pietkowo w swoim drzewie ? Moja prababcia Maria Kuzmicka z domu Mazur ur ok 1873 ( Rok wyliczony z daty smierci na pomniku) urodzona w parafi Pietkowo. Bede wdzieczna za kazdy trop i rade gdzie szukac.

Joanna Dumberger
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Księgi metrykalne parafie w Pietkowie są kompletne. Do genealogii może się przydać opracowanie Piotra Sobieszczaka. Pietkowo. Pomiędzy dworem a wsią .
https://pbc.biaman.pl/dlibra/show-conte ... 3?id=43843
Jest tam pełny spis parafian z roku 1887. W Wilkowie żyją dwie rodziny Mazurów ale pasującej wiekiem Marianny nie widać,
Ps Moim chrzestnym był Kuźmicki z Niewodnicy Kościelnej, może jakaś rodzina?
Trixi11

Post autor: Trixi11 »

Dziekuje za odpowiedz i opracowanie. Niestety, Kuźmicki z Niewodnicy to raczej nie rodzina :)
Grodas

Sympatyk

Post autor: Grodas »

Ja dysponuję niemal całym zasobem ksiąg z Pietkowa do 1939 roku. Postaram się w najbliższym czasie zerknąć. Proszę jednak napisać do mnie wiadomość przypominającą.

Rodzina Mazurów też przez Pietkowo pojawiła się we wsi Poświętne.

E: W 1872 roku w Turku rodzi się Marianna Mazur - córka Jana i Katarzyny z Poświątnych. No ale to tak na szybko przejrzałem.
Pozdrawiam, Dobrzyński Jakub
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”