Akt ślubu Marcin Pałczyński+Agnieszka Florczyk cd.

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kaczkowski_witold

Członek PTG

Post autor: kaczkowski_witold »

Jak wynika z pochodzącego z parafii radomskiej, z wsi Klwatki Królewskiej aktu zgonu Agnieszki -1 i 1/2 lat ,córki Marcina i Agnieszki z Florczyków Pałczyńskich i zamieszczonego wcześniej aktu urodzin ich syna z parafii Skaryszew Marcin ur. około 1834 r, Agnieszka ok.1842 r . W aktach Radomia i Skaryszewa nie ma aktu urodzin ich córki Agnieszki, który powinien naprowadzić na poszukiwany przeze mnie akt małżeństwa . Nie znalazłem także żadnego aktu w sąsiednich parafiach. Ponieważ obydwoje służyli w dworach, przypuszczam, że przybyli do Klwatki z innego dworu wraz z nowymi właścicielami. Klwatkę po 1864 r odziedziczyli Władysław i Katarzyna Duninowie oraz matka Petronela Dunin . Może ktoś skojarzy jakąś miejscowość z tymi nazwiskami . Poniżej link do aktu zgonu.
z pozdrowieniami
Witold

https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1407440
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Arek_Bereza »

Czyli uważasz, że jak będziesz śmiecił zakładając nowe wątki to pomoże?

Nie lepiej w starym napisać, że podtrzymujesz prośbę?
kaczkowski_witold

Członek PTG

Post autor: kaczkowski_witold »

Musiałem tak zrobić zgodnie z otrzymanym zaleceniem: umieszczenia tego na innym forum
"czyli chciałbyś by ktoś pomógł Ci znaleźć metrykę, nie osobę
więc
https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-48621.phtml
i pisz co już sam zrobiłeś "
chyba, że źle to zrozumiałem ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”