Poszukuję przodków/potomków Józefa Lachowskiego
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam , Poszukuję informacji na temat potencjalnych przodków/potomków Józefa Lachowskiego (ur.1794r w miejscowości Mulawicze , Parafia Strabla) jego rodzice to Stefan oraz Katarzyna (z d.Bortłukówna) , z rodzeństwa jedynie wiadomo mi że miał brata Jakuba , Józef ożenił się z Apolonią Marczuk (ur.1796r) ze wsi Łapcie , mieli oni następujące dzieci : Jan (ur.1821r , prawdopodobnie miał syna Michała ale nie potwierdzę tego) , Katarzyna (ur.1823r) , Wincenty (ur.1826) , Felicjanna (ur.1828r) , Antoni (ur.1830r) , Franciszek (ur.1838r). Za wszelkie informację bardzo dziękuję.
Witam, Stefan( 1761-1821 )to moj 3 pra. Mial 3 zony, Terese Lachowska (z d. Antoniuk) , z nia syna Jana (to moj przodek
,Terese Lachowska (z d. Klimek)z Lapci ur. 1782 ,poslubil ja w czerwcu 1804 i Katarzyna Bortłuk z ktora mial syna Jozefa. Niestety reszte mam poprowadzana od Jana. Pozdrawiam Joanna
Czy mogę uzyskać więcej informacji na temat twojego 3x pra dziadka Jana , oraz Stefana a także jego przodków (o ile takie informacje posiadasz ? )