Witam,
Czy ktoś z forumowiczów dysponuje może fotografią ks. Feliksa Kozaka?
Wiem o nim tyle:
- urodzony 1883
- święcenia 1906
- proboszcz w parafii Kiczki - 1910 - 1912
- proboszcz w parafii Kuflew - 1912 - 1921
- proboszcz w parafii Kazuń - 1921 – 1928
- proboszcz w parafii Osuchów - 1928 - 1947
- zmarł 1947
Będę wdzięczny za podzielenie się skanem jeśli ktoś posiada. Z góry dziękuję.
Ks. Feliks Kozak (1883-1947)
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Musiałbyś chyba w AAW na miejscu podpytać i ew. próbować coś zidentyfikować, w samej spuściźnie chyba fotografii nie ma
Ew. w bibliotece seminarium
Ew. w bibliotece seminarium
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Dziękuję za wskazówki. Ale może ktoś na forum ma jakieś zdjęcia pamiątkowe typu "Pierwsza Komunia Święta" z tamtych lat i miejsc, na takim zdjęciu zapewne byłby też proboszcz.
Pozdrawiam,
Mirek
Mirek
W jakim celu poszukuje Pan informacji o ks. Feliksie Kozaku?
Ja jestem z rodziny Kozaków. Ks. Feliks Kozak był bratem mojej babci. Mam jego zdjęcia z rodziną i z parafii w Osuchowie. Jest tam pochowany na miejscowym cmentarzu. Informacje o tym proboszczu posiada też parafia w Osuchowie. Mają kronikę.
Ja jestem z rodziny Kozaków. Ks. Feliks Kozak był bratem mojej babci. Mam jego zdjęcia z rodziną i z parafii w Osuchowie. Jest tam pochowany na miejscowym cmentarzu. Informacje o tym proboszczu posiada też parafia w Osuchowie. Mają kronikę.
Ks. Feliks Kozak był proboszczem parafii Kiczki z której pochodzę. Przed paru laty powstał projekt utworzenia na plebanii w Kiczkach galerii - pocztu proboszczów tej parafii. Udało się zdobyć fotografie wszystkich proboszczów z ostatnich 100 lat i poszukujemy dalej wstecz. Dlatego byłbym bardzo wdzięczny za skan fotografii ks. Feliksa Kozaka.
Pozdrawiam,
Mirek
Mirek