Nazwisko: Grabkowski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2745&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
mam bardzo duza rodzine o tym nazwisku napewno trzebnica radom cerekiew imiona:franciszek,stefan,feliksa,marianna,maria,tadeusz,helena,jan,robert,dariusz,ryszard
-
bogdan1958

- Kontakt:
Mnie interesuje Adam Józef Grabkowski, ur. Kielce 1879.
Witam,
Mam w rodzinie wiele osób o tym nazwisku, mieszkali oni na terenie ziemi dobrzyńskiej, dawne powiaty lipnowski oraz rypiński. Pierwszym z moich przodków o tym nazwisku był Franciszek Grabkowski, biorący ślub w 1760 roku w parafii Rypin. Gdyby ktoś miał również w swojej rodzinie Grabkowskich z tych terenów zachęcam do kontaktu ze mną, posiadam ich kompletne drzewo genealogiczne w niemal wszystkich liniach od połowy XVIII wieku do czasów współczesnych.
Pozdrawiam,
Jan
Mam w rodzinie wiele osób o tym nazwisku, mieszkali oni na terenie ziemi dobrzyńskiej, dawne powiaty lipnowski oraz rypiński. Pierwszym z moich przodków o tym nazwisku był Franciszek Grabkowski, biorący ślub w 1760 roku w parafii Rypin. Gdyby ktoś miał również w swojej rodzinie Grabkowskich z tych terenów zachęcam do kontaktu ze mną, posiadam ich kompletne drzewo genealogiczne w niemal wszystkich liniach od połowy XVIII wieku do czasów współczesnych.
Pozdrawiam,
Jan
Witam
Jestem we Francji i mam problem ze znalezieniem informacji o Rypinie
mój pradziadek urodził się w rypinie, podobnie jak jego ojciec
nazywali się Ignacy i Maksym Grabkowski
Kto może mi pomóc lub zna to imię w rypinie
Re: Nazwisko: Grabkowski
Czy znasz jakieś przybliżone daty urodzenia dziadka i pradziadka?mathib pisze:Witam
Z tego co widzę w Rypinie urodziło się trzech Ignacych Grabowskich (1865, 1833, 1800)
Pozdrawiam,
Marcel
MarcelO
Ignacy urodził się w Karbowiźnie 25 kwietnia 1894 r., a następnie mieszkał w Rypinie do około 1923/1925 r.
Znajduję na jego akcie urodzenia Maksym? jako ojciec
zmarł w Rypinie 9 maja 1908
Chcę dowiedzieć się więcej o Maksym
Ignacy urodził się w Karbowiźnie 25 kwietnia 1894 r., a następnie mieszkał w Rypinie do około 1923/1925 r.
Znajduję na jego akcie urodzenia Maksym? jako ojciec
zmarł w Rypinie 9 maja 1908
Chcę dowiedzieć się więcej o Maksym
Witaj,
Odpisałem Ci na priv, gdyż Maksym to brat mojego prapradziadka Ignacego Grabkowskiego, jak tylko mi odpiszesz to wyślę Ci wszystkie informacje o Maksymie na privie.
Pozdrawiam
Odpisałem Ci na priv, gdyż Maksym to brat mojego prapradziadka Ignacego Grabkowskiego, jak tylko mi odpiszesz to wyślę Ci wszystkie informacje o Maksymie na privie.
Pozdrawiam