Warszawa-cm. Bródnowski (Bródzieński, Bródno) info, zdjęcia

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Piotr_Kom

Sympatyk
Adept

Post autor: Piotr_Kom »

Dzień dobry.
Czy ktoś będzie jeszcze na cmentarzu Bródzieńskim?
Bardzo proszę o zrobienie zdjęcia grobu:
Andrzej i Ewa Komuńscy - kwatera 8M rząd 2 grób 11

Piotr Komuński
pstrzel

Sympatyk
Adept

Post autor: pstrzel »

Witam wszystkich wolontariuszy.
Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś mógł sfotografować grób moich krewnych.

Franciszka i Kazimierz Zenowicz
kwatera 64D rząd 3 grób 7

Informacje o nich posiadam, lecz ze starych rodzinnych listów wynika, że jest tam również pochowany mój pradziadek Stanisław Pilitowski (zm. ok. 1940 r.), a być może i inni. O tych mi najbardziej zależy.
Z góry dziękuje,

Piotr S.
pstrzelec (małpa) comcast (kropka) net
Muraszko_Tamara

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Muraszko_Tamara »

Jeżeli ktoś z furmowiczów potrzebuje zdjęć grobów z bródnowskiego to mogę wykonać.
Po 15 marca będę w sektorze 65D( nagrobki krewnych)
Pozdrawiam
Tamara Muraszko
pstrzel

Sympatyk
Adept

Muraszko_Tamara pisze:Jeżeli ktoś z furmowiczów potrzebuje zdjęć grobów z bródnowskiego to mogę wykonać.
Pozdrawiam
Tamara Muraszko
Pani Tamaro,
Byłbym niezmiernie wdzięczny, bo to co mnie interesuje jest akurat w pobliżu. Jak napisałem powyżej:

Franciszka i Kazimierz Zenowicz (inni?)
Muraszko_Tamara

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Muraszko_Tamara »

pstrzel pisze:
Muraszko_Tamara pisze:Jeżeli ktoś z furmowiczów potrzebuje zdjęć grobów z bródnowskiego to mogę wykonać.
Pozdrawiam
Tamara Muraszko
Pani Tamaro,
Byłbym niezmiernie wdzięczny, bo to co mnie interesuje jest akurat w pobliżu. Jak napisałem powyżej:

Ok, proszę o adres email na p.w
Zamierzam w poniedziałek lub wtorek 14/15 marzec
Tamara
Basiewicz_Karol

Sympatyk

Post autor: Basiewicz_Karol »

Pani Tamaro,

Co prawda grób, o którego zdjęcie proszę, nie znajduje się w okolicach kwatery 65D (proszę bowiem o zdjęcie grobu w kwaterze 53k-3-29; pochowana Aleksandra Basiewicz i inni), to byłbym bardzo wdzięczny za wykonanie zdjęcia. Obawiam się, że grób może być niedługo zlikwidowany...
Gdyby jednak Pani nie mogła wykonać fotografii, oczywiście zrozumiem :) Pogoda obecnie nie sprzyja spacerom.

Pozdrawiam,
Karol Basiewicz
eStorm

Sympatyk

Post autor: eStorm »

Czy ktos wie jak odnalezc grob na cmentarzu majac dane osob tam pochowanych? W "spadku" bo bracie babci dostalem zbior zdjec, w ktorym byly tez zdjecia rodzinnych grobowcow. Z pomoca facebooka doszedlem do tego ze to cmentarz Brudnowski. Jednak nie mam pojecia w ktorym miejscu te groby sa. Zadna dostepna wyszukiwarka grobow nie pokazuje ich lokalizacji, a bazy cmentarza Brudnowskiego nie znalazlem. Wyslalem maila z zapytaniem do kancelarii na email podany na www ale 1.5 miesiaca minelo i odpowiedzi nie ma. Ktos wie jak odnalezc grob danej osoby na tym cmentarzu?
termos

Sympatyk

Post autor: termos »

eStorm pisze:Czy ktos wie jak odnalezc grob na cmentarzu majac dane osob tam pochowanych? W "spadku" bo bracie babci dostalem zbior zdjec, w ktorym byly tez zdjecia rodzinnych grobowcow. Z pomoca facebooka doszedlem do tego ze to cmentarz Brudnowski. Jednak nie mam pojecia w ktorym miejscu te groby sa. Zadna dostepna wyszukiwarka grobow nie pokazuje ich lokalizacji, a bazy cmentarza Brudnowskiego nie znalazlem. Wyslalem maila z zapytaniem do kancelarii na email podany na www ale 1.5 miesiaca minelo i odpowiedzi nie ma. Ktos wie jak odnalezc grob danej osoby na tym cmentarzu?
Lokalizację grobu podadzą telefonicznie (numer na stronie cmentarza). Dodzwoniłam się po kilkakrotnych próbach
pozdrawiam
Teresa
Florek_Jacek

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Florek_Jacek »

Czy mogę prosić osoby, które odwiedzą cmentarz bródnowski o wykonanie zdjęcia grobu Kumanowskich. Namiary na grób 5B-6-28.
Będę wdzięczny
Pozdrawiam
Jacek Florek
pstrzel

Sympatyk
Adept

Witam,
Ostatecznie, jeżeli przesyłanie zdjęć do paru osób jest za kłopotliwe, dlaczego nie wysłać wszystkich zdjęć na np. BillionGraves.com lub FindaGrave.com i dać znać poszukującym że były przesłane?

https://billiongraves.com/cemetery/Wars ... ulo/270322

https://www.findagrave.com/cemetery/223 ... %B3dnowski

Są do tego specjalne aplikacje na smartfony przez które można również wysyłać prośby o pomoc. Tak przyszło mi do głowy.
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Florek_Jacek pisze:Czy mogę prosić osoby, które odwiedzą cmentarz bródnowski o wykonanie zdjęcia grobu Kumanowskich. Namiary na grób 5B-6-28.
Będę wdzięczny
Dzień dobry,

byłam dziś na Bródnie w tej części cmentarza i wykonałam zdjęcia grobu Kumanowskich.
Jeśli Twoja prośba jest aktualna, proszę o kontakt.

Pozdrawiam
Aneta
pstrzel

Sympatyk
Adept

pstrzel pisze: ...Byłbym niezmiernie wdzięczny, bo to co mnie interesuje jest akurat w pobliżu. Jak napisałem powyżej:

Witam ponownie,
Moja prośba jest w dalszym ciągu ważna.
64D-3-7
Dziękuję.
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

64D i 65D nie są w pobliżu (plan cmentarz znajdziesz, gdy poszukasz), ale może uda mi się w ciągu najbliższego tygodnia zajrzeć

gdyby jednak komuś wcześniej zdarzyło się zrealizować prośbę - proszę o wpis
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
pstrzel

Sympatyk
Adept

Sroczyński_Włodzimierz pisze:64D i 65D nie są w pobliżu (plan cmentarz znajdziesz, gdy poszukasz), ale może uda mi się w ciągu najbliższego tygodnia zajrzeć

gdyby jednak komuś wcześniej zdarzyło się zrealizować prośbę - proszę o wpis
Dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Z tego co byłem wstanie wynaleźć, dokładny adres grobu na mapie to

52°16'50.04"N, 21° 1'57.38"E

https://www.google.com/maps/place/52%C2 ... 21.0326056
Basiewicz_Karol

Sympatyk

Post autor: Basiewicz_Karol »

Basiewicz_Karol pisze:...proszę bowiem o zdjęcie grobu w kwaterze 53k-3-29; pochowana Aleksandra Basiewicz i inni)...
Dzień dobry!

Moja prośba również jest aktualna, więc jakby ktoś miał sposobność wykonania zdjęcia to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam,
Karol
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”