Szukam książki o genetyce i pochodzeniu - przewodnik
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Szukam książki dla laika a nie naukowca, ktróra jest łatwym poradnikiem o genetyce , dziedziczeniu i pochodzeniu. Może ktoś polecić jakiś tytuł?
Pozdrawiam
Jacek
Felix Grochowski ur. ~ 1740 (gdzie?) - zm. 1806 w Gnieźnie. Napisz do mnie gdy gdziekolwiek zobaczysz wpis o Felixie Grochowskim przed 1773 rokiem.
Jacek
Felix Grochowski ur. ~ 1740 (gdzie?) - zm. 1806 w Gnieźnie. Napisz do mnie gdy gdziekolwiek zobaczysz wpis o Felixie Grochowskim przed 1773 rokiem.
- Markowski_Maciej

- Kontakt:
Jedyna pozycja w języku polskim, to była książka Grażyny Rychlik DNA. Czasami trafia się jeszcze na Allegro. Natomiast na Amazonie można dostać dziesiątki różnych pozycji w języku angielskim. DO wyboru do koloru.
Dużo można się nauczyć z postów w grupie genealogia genetyczna na Facebooku.
Jest też masa anglojęzycznych forów dotyczących tej tematyki.
Dziedzina jest nowa, rozwija się dynamicznie, niemal codziennie pojawia się coś, co znacząco poprawia naszą wiedzę. Z tego powodu książka w momencie wydania jest już nieco zdezaktualizowana.
Dużo można się nauczyć z postów w grupie genealogia genetyczna na Facebooku.
Jest też masa anglojęzycznych forów dotyczących tej tematyki.
Dziedzina jest nowa, rozwija się dynamicznie, niemal codziennie pojawia się coś, co znacząco poprawia naszą wiedzę. Z tego powodu książka w momencie wydania jest już nieco zdezaktualizowana.
Dziękuję 
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
Jeszcze jest taka pozycja:
Rodzinne drzewo zdrowia. Genetyka dla każdego - Małgorzata Nowaczyk
Rodzinne drzewo zdrowia. Genetyka dla każdego - Małgorzata Nowaczyk
--
Pozdrawiam Paweł
Pozdrawiam Paweł