Archiwum Eugeniusza Madejskiego z Książa Wielkiego

Wszystkie sprawy związane z naszą pasją, w tym: FAQ - często zadawane pytania

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

wlodarek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: wlodarek »

Szanowni Państwo

Miałem możliwość przeglądania książki poświęconej historii Książa Wielkiego, której autorem jest Eugeniusz Madejski.

https://bibliografia.malopolska.pl/sowa ... MI12000811

W książce tej jest kilka zdjęć moich przodków, które są oznaczone jako z „prywatnych zbiorów autora”. Chciałbym uzyskać zdjęcia tych przodków w lepszej jakości. Ta książka została wydana przez autorów i zdjęcia są słabej jakości.

Niestety, autor oraz współautorzy już nie żyją. Rozmawiałem z jednym mieszkańcem Książa Wielkiego, który powiedział mi, że całe prywatne archiwum Eugeniusza Madejskiego zostało przekazane do jakiegoś archiwum. Niestety nie wie, do jakiego.

Przeszukiwałem portal SZWA i nie znalazłem, ale może źle szukam. Kontaktowałem się z AP Kielce oraz AN Kraków i nie mają. Więc gdzie może być?

Jarek Włodarczyk
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

jeśli znasz wszystkich autorów, to podaj (wraz z tym co o nich ustaliłeś - kiedy, gdzie zmarli)
to może mieć duże znaczenie dla poszukiwań

w szwa nie ma pełnego zbioru informacji, warto spytać pracownika AP z dostępem do ZOSI. Którego AP ? To pytanie zasadne, ale nie potrafię odpowiedzieć:( poszerzę o AAN zbiór kogo warto pytać z państwowej sieci archiwalnej
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
wlodarek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: wlodarek »

Z trzech autorów wiem, że Wanda Brzezińska zmarła na Śląsku. O Sławomirze Madejskiej-Tkaczyk i Lechu Madejskim nic nie wiem.
Uprzejma pani w AN Kraków podała mi dwa zbiory: 2/14/0/6/4149 w AAN oraz 29/2779/5104 w AN Kraków. Niewiele jednak wnoszą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ja i Genealogia, wymiana doświadczeń”