Wilk, pow. radomski -poszukuję osoby spokrewnione
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Mikolaj_Wilk

Wilk, pow. radomski -poszukuję osoby spokrewnione
Witam.
Poszukuję informacji nt. rodzin spokrewnionych z rodziną Wilk, która pochodzi z powiatu radomskiego. Dokładniej miejscowości: Zatopolice, Sławno, Golędzin, Cerekiew, Mleczków, Kierzków (obecnie w Radomiu) i sam Radom.
Konkretniej interesują mnie osoby (i z nimi spokrewnieni):
1. Stanisław Wilk (1902-1985), syn Franciszka i Anieli z Białkowskich, żona Helena zd. Gomuła.
2. Stanisław i Antoni Wilk, bliźniacy ur. 1916 r., synowie Józefa i Marianny z Bredłowskich
3. Józef Wilk (ur. 1918), syn Józefa i Marianny z Bredłowskich
4. Stefan Wilk (ur. 1921), syn Józefa i Marianny z Bredłowskich
5. Marianna z domu Wilk (1897-1975), córka Antoniego i Zofii Wlazło, nie wiem za kogo wyszła za mąż, ale na pewno wyszła, zmarła w Radomiu.
6. Jan Wilk (ur. 1899) syn Stanisława (1866-1903) i Józefy Pietrzyk
7. Mieczysław Wilk (ur. 1919) syn Jana (1887-1959) i Józefy z Zielińskich, żona Janina z Głogowskich
8. Marianna zd. Wilk (ur. 1915) córka Michała i Antoniny z domu Poneta
Proszę również o odpowiedź osoby mające informacje o Wilkach z tego rejonu, ale niewymienionych przeze mnie.
Pozdrawiam i liczę na pomoc - Mikołaj
Poszukuję informacji nt. rodzin spokrewnionych z rodziną Wilk, która pochodzi z powiatu radomskiego. Dokładniej miejscowości: Zatopolice, Sławno, Golędzin, Cerekiew, Mleczków, Kierzków (obecnie w Radomiu) i sam Radom.
Konkretniej interesują mnie osoby (i z nimi spokrewnieni):
1. Stanisław Wilk (1902-1985), syn Franciszka i Anieli z Białkowskich, żona Helena zd. Gomuła.
2. Stanisław i Antoni Wilk, bliźniacy ur. 1916 r., synowie Józefa i Marianny z Bredłowskich
3. Józef Wilk (ur. 1918), syn Józefa i Marianny z Bredłowskich
4. Stefan Wilk (ur. 1921), syn Józefa i Marianny z Bredłowskich
5. Marianna z domu Wilk (1897-1975), córka Antoniego i Zofii Wlazło, nie wiem za kogo wyszła za mąż, ale na pewno wyszła, zmarła w Radomiu.
6. Jan Wilk (ur. 1899) syn Stanisława (1866-1903) i Józefy Pietrzyk
7. Mieczysław Wilk (ur. 1919) syn Jana (1887-1959) i Józefy z Zielińskich, żona Janina z Głogowskich
8. Marianna zd. Wilk (ur. 1915) córka Michała i Antoniny z domu Poneta
Proszę również o odpowiedź osoby mające informacje o Wilkach z tego rejonu, ale niewymienionych przeze mnie.
Pozdrawiam i liczę na pomoc - Mikołaj
-
radicalman

-
MariuszChard
Czesc Mikolaj,
na MyHeritage znalazlem takie informacje na temat Józef Wilk (ur. 1918), syn Józefa i Marianny z Bredłowskich
Marianna Wosztyl Wilk, z domu Bredłowska, urodzona 1892, córka Józefa Bredłowskiego och Marianny Bredłowskiej (z domu Gałczyńska) zamezna z Józef Wilk, ur. 18 marca 1871 w Sławnie, pow. radomski, mieli syna Stanislaw Wilk.
na MyHeritage znalazlem takie informacje na temat Józef Wilk (ur. 1918), syn Józefa i Marianny z Bredłowskich
Marianna Wosztyl Wilk, z domu Bredłowska, urodzona 1892, córka Józefa Bredłowskiego och Marianny Bredłowskiej (z domu Gałczyńska) zamezna z Józef Wilk, ur. 18 marca 1871 w Sławnie, pow. radomski, mieli syna Stanislaw Wilk.
-
KatarzynaSuchoripa
Witam
Ja ze strony mamy pochodze z Wilków z dawnego woj. radomskiego.
Pozdr.
Adrian
Ja ze strony mamy pochodze z Wilków z dawnego woj. radomskiego.
Pozdr.
Adrian
Ostatnio zmieniony ndz 27 sty 2019, 18:29 przez Savick, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Moje Wilki pochodzą z Gór Mokrych, parafia Przedbórz. Na stronie http://www.rodzinastrychalskich.pl/inde ... ks-urodzen
są indeksy. W tamtych stronach nazwisko Wilk jest bardzo popularne, również Pietrzyk występuję.
Pozdrawiam. Elżbieta
są indeksy. W tamtych stronach nazwisko Wilk jest bardzo popularne, również Pietrzyk występuję.
Pozdrawiam. Elżbieta
-
elizamathia

Babcia mojej babci, Zofia Wilk, urodzona w Kierzkowie 1867, jej ojciec Franciszek urodzony w Zatopolicach 1836, jego ojciec Piotr urodzony w Zatopolicach 1814, jego ojciec Tomasz ur. ok. 1770, i tu doszłam że ojcem Tomasza był Łukasz, i to chyba ten sam Łukasz co Łukasz ur. w 1726 w Cerekwi syn Szczepana, Szczepan z kolei to syn Jana ur. 1700 w Cerekwi, Jan natomiast to syn Stanisława ur. w 1664 w Zatopolicach. Jedyna moja wątpliwość to czy Łukasz ojciec Tomasza jest tym samym Łukaszem urodzonym od Szczepana, ale chyba tak, bo wiekowo się zgadza a innego Łukasza nie ma. Czy któraś z tych osób brzmi znajomo? To wszystko parafia Cerekiew.
Eliza
Eliza