Tomasz Rudkowski i Elżbieta Lewandowska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Rutkowska_Magdalena_

Sympatyk

Tomasz Rudkowski i Elżbieta Lewandowska

Post autor: Rutkowska_Magdalena_ »

Czy ktoś jest w posiadaniu informacji o Tomaszu Rudkowskim i Elżbiecie Lewandowskiej oraz ich dzieciach- chodzi mi o daty zawarcia ślubu, daty urodzin (rodzice) i daty zgonów. W necie ( na tej stronie) znalazłam jedynie, że Tomasz i Elżbieta mieli czworo dzieci- Bartłomieja (ur. 12.07.1794, Komorsk), Katarzynę ( ur. 15.10.1795, Komursk), Mariannę ( ur. 28.07.1797, Komursk) i Pawła ( ur. 24.01.1801, Komórsk). Mam jeszcze maleńką prośbę. Czy ktoś wie "coś więcej" o Konstancji Lewandowskiej (z domu Rybicka, zamężna z Alojzym Lewandowskim, urodzona prawdopodobnie w Płochocinie, zmarła w 1943 roku w Chełmnie na tyfus)?
Chodzi mi o to, w jakich okolicznościach moja prababcia "zawędrowała" aż tak daleko? Domyślam się, ale to tylko takie moje hipotezy, że może pracowała przymusowo dla Niemców. Nie wiem o mojej prababci zbyt wiele- tylko tyle, że miała syna (zginął na wojnie, proszę o datę urodzenia i imię) oraz córkę Klarę ( ur. 3.01.1927 w Płochocinie). Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”