Niestety utknęłam w tej części poszukiwań i nie mam już pomysłów gdzie mogę znaleźć odpowiedź na moje pytanie - może dacie mi jakeś nowe pomysły co do poszukiwań.
Genealogicznie wygląda to tak - Kazimierz Malinowski (1914 - mój pradziadek) - Wincenty Malinowski (1879 r. - jego ojciec) - Józef Malinowski.
Akt ur. Wincentego:
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... at=1041286
Dzieci Józefa Malinowskiego i jego żony, Katarzyny Paluch (ur. 1846 parafia Ludzisko) rodzą się w Ludzisku (Markowice):
1874 Franciszek
1876 Jan
1879 Wincenty
1882 Wojciech
1886 - Dziecko nieżywo urodzone.
Szukałam aktu ślubu Katarzyny i Józefa (prawdopodobnie wzięli go gdzieś między 1870-1873 rokiem) - niestety, brak ksiąg z tego okresu z tej parafii. Oprócz Józefa, nie znalazłam tam żadnych innych Malinowskich z którymi mógłby być spokrewniony. Nie znalazłam też aktu jego zgonu - nie pomaga fakt, że w księgach są tylko spisy i nie jest podany wiek ojca.
Co ciekawe, Wincenty i Franciszek przenoszą się w pewnym momencie życia do Młynka (Koneck) w kujawsko-pomorskim. Franciszek wziął tam ślub, tam też rodzą się ich dzieci (w tym mój pradziadek). Szukałam w tamtejszy aktach zgonu Józefa - może przeniósł się razem z synami - ale też nic nie odnalazłam.
Nie wiem już, gdzie szukać dalej.