Poszukiwane miejsce deponowania źródła

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

erykzywert

Nieaktywny

Post autor: erykzywert »

Drodzy,
dziękuję Wam za tak obszerne komentarze w tej sprawie. To dla mnie naprawdę ważne.
Dziękuję za każdy trop.

Panu Ted_B dziękuję za wskazanie zespołu. Napiszę do archiwum z pytaniem. Rzeczywiście może to być to miejsce, za którym - jak trafnie wskazał Pan Włodzimierz Sroczyński - przemawia paginacja zbioru.

O Panu Stefanie Marszyckim wiem, ale z uzyskanych przeze mnie informacji wynika, że niestety nie żyje.

Tenże Ludwik Szrednicki jest dziadkiem Władysławy ze Srzednickich Macieszy, senatorki RP, agentki kontrwywiadu, która dostarczyła w czasie II wojny światowej plany produkcji bomb V2 do Londynu. Prywatnie także matką chrzestną prof. Wiktora Schally'ego, laureata Nagrody Nobla w dziedzinie chemii w 1977 roku.

Rzeczywiście pojawiła się też informacja o "wynagrodzeniu finansowym", za co serdecznie przepraszam, albowiem to niefortunne przekopiowanie z dawniejszej korespondencji.
Ostatnio zmieniony wt 03 maja 2022, 10:36 przez erykzywert, łącznie zmieniany 1 raz.
erykzywert

Nieaktywny

Ted_B pisze:Witam!
Kierując się wpisem Huberta z godz.. 11:19 wskazałbym AP Radom zespół 44.
W tym bardzo obszernym zespole mamy wiele j.a. dot. dzierżawy Karwina.
Np.
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... a/17152194
Tutaj mamy 211 kart, ale mogą być rzeczy jeszcze raz grubsze.
Pozdrawiam!
Tadek
Dziś otrzymałem odpowiedź z Archiwum. Niestety tego dokumentu tam nie ma.
Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Ludwik Srzednicki o którym Pan pisze jest w drzewie matki mojego taty.Ślub z Marianna Jerzmanowska h Dołęga w Prandocinie.
Stefan
erykzywert

Nieaktywny

Panie Stefanie, dziękuję za Pański wpis. Wysłałem Panu wiadomość z adresem mailowym. Bardzo proszę o kontakt.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”