ta nowa wersja epaveldas doprowadz mnie do szalu
otwieram dana ksiege ; 1 strona ok, 2 strona ok, 3 strona czarno !!!
I to trwa, i trwa. ……
Macie tez takie problemy ?
Pozdrawiam Romeczka
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Mają wiele błędów w skryptach i się krzaczą. Zgłaszałem im ten problem i wskazywałem konkretne miejsca. Bez odzewu.Romeczka pisze:Witam,
ta nowa wersja epaveldas doprowadz mnie do szalu
otwieram dana ksiege ; 1 strona ok, 2 strona ok, 3 strona czarno !!!
I to trwa, i trwa. ……
Macie tez takie problemy ?
Pozdrawiam Romeczka

Na dysk - czyli ściągam:) Wymaga to trochę wprawy, ale potem idzie szybko.Romeczka pisze:Andrzeju,
a jak ty pobierasz te ksiegi z dysku ? Masz moze dostep do metryk z Bujwidz ale te od
roku 1918 po dzisiaj ?
Roma.

Tema "ePaveldas". To znaczy, ze na ePaveldas.EwaMiz pisze:Na TEJ stronie to znaczy... ?Wladzislaw pisze:Juz dostepny na tej stronie ksiegi dekanatow: Bialostockiego, Slonimskiego, Swirskiego, Wilejskiego i Wiszniewskiego
Witam,Wladzislaw pisze:Tema "ePaveldas". To znaczy, ze na ePaveldas.EwaMiz pisze:Na TEJ stronie to znaczy... ?Wladzislaw pisze:Juz dostepny na tej stronie ksiegi dekanatow: Bialostockiego, Slonimskiego, Swirskiego, Wilejskiego i Wiszniewskiego

To (linki, które Pan podał do ksiąg dekanatu Białostockiego itd.) nie jest ePaveldas, tylko EAIS, czyli zupełnie inna strona (pomimo że część materiałów jest owszem tej samej proweniencji).Wladzislaw pisze:Tema "ePaveldas". To znaczy, ze na ePaveldas.EwaMiz pisze:Na TEJ stronie to znaczy... ?Wladzislaw pisze:Juz dostepny na tej stronie ksiegi dekanatow: Bialostockiego, Slonimskiego, Swirskiego, Wilejskiego i Wiszniewskiego

Dzięki. Faktycznie ta metoda wygląda dla mnie na wygodnieszą.Małgorzata_Kulwieć pisze:A jeszcze lepiej wejść do wyszukiwarki EAIS i wpisać nazwę parafii, bo wtedy pokażą się księgi i z EAIS i ePaveldas.