Jarocin - Greskiewicz (Grzeskiewicz)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

miesiek

Sympatyk

Post autor: miesiek »

Witam serdecznie,

Poprosiłbym Was serdecznie o pomoc w poszukiwaniu informacji o członkach mojej rodziny zamieszkującej przed wojną w Jarocinie.

Poszukuję danych o Walentym Grzeskiewiczu (Greskiewiczu) który mieszkał w Jarocinie przy ulicy Lisiej 1. Zmarł w 1936 roku.

Córką Walentego była Wanda Grzeskiewicz (urodzona na emigracji w Sterkrade dnia 18.08.1902).

Wiem tylko tyle, że Walenty po narodzinach córki wrócił do Jarocina, gdzie zmarł. Niestety - innych informacji nie posiadam :(

Będę zobowiązany za każdą pomoc,

Pozdrawiam, Tomek
Officinalis_Paeonia

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 8 times

Post autor: Officinalis_Paeonia »

Elża
miesiek

Sympatyk

Post autor: miesiek »

Cześć Elu,

Dziękuję za odpowiedź.
Jeżeli chodzi o pierwszy link (do drzewa w My Heritage) - znam go jak najbardziej, bowiem właśnie dzięki niemu dotarłem do dalekich krewnych (Walraven) którzy poprosili o pomoc w zebraniu dodatkowych informacji na temat Walentego ;)

Sprawdzę oczywiście temat niemieckich USC. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie (lub może mi w inny sposób pomóc jeżeli chodzi o Walentego) - będę zobowiązany za dalszą pomoc :)

Pozdrawiam, Tomek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”