Witam serdecznie. Czy ktos moze doradzic jak szukac rekordow rodziny sprzed roku 1800?
Najstarszy rekord od przodka bezposredniego (7 pokolen) ktory udalo mi sie znalezc to data urodzenia i zgonu pra-pra-pra-pra-pra dziadka 1787-1817. Posiadam inne informacje jak imie, nazwisko malzonki,dzieci, wnukow itd ale za nic nie udalo mi sie dokopac glebiej. Pochodzenie to wojewodztwo lubelskie, powiat pulawski. Czy ktos moze pomoc? Dziekuje
Jak i gdzie szukac rekordow sprzed 1800 / lubelskie
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
Jak i gdzie szukac rekordow sprzed 1800 / lubelskie
Witam,
Szukam lat: ur.1770 - 1789 par.Kazimierz Dolny których nie ma na "lubgens" a bardzo mi na nich zależy.
Byc moze ktos wie gdzie te lata odszukac lub byc moze ma skany?
Pozostaje tylko AD ?
Pozdrawiam
Rafal
Szukam lat: ur.1770 - 1789 par.Kazimierz Dolny których nie ma na "lubgens" a bardzo mi na nich zależy.
Pozostaje tylko AD ?
Pozdrawiam
Rafal
Re: Jak i gdzie szukac rekordow sprzed 1800 / lubelskie
Wykaz wszystkich zachowanych ksiąg staropolskich z Lubelskiego można znaleźć w artykule Piotra Rachwała "Staropolskie księgi metrykalne w archiwach parafialnych archidiecezji lubelskiej" (dostępny w internecie). Wynika stąd, że ksiąg par. Kazimierz z lat 1770-1789 nie ma.Rafal1 pisze:Witam,
Przy okazji
Pozostaje tylko AD ?
Pozdrawiam
Rafal
Wszystko co się zachowało zostało opublikowane:
http://ksiegimetrykalne.pl/viewer/#kazimierz-dolny
Pozdrawiam
Henryk