Księgi parafialne na Family Search.org cz.1
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen
-
iwonasudnik

Miło wspominam wolontariat w CHR we Wrocławiu, poznałam wiele osób będących częstymi gośćmi w czytelni. Trudno mi wyobrazić poszukiwania bez wizyt w archiwach, czytelniach CHR czy wizytach na parafiach. Oczywiście są tacy co tylko w sieci szukają i dobrze jak to im wystarcza, tylko po co tworzyć bajki z mchu i paproci o mormonach? To teraz takie popularne nie znam ale komentarz napiszę. Radosław, chętnie bym dwie soboty dyżurowała ponownie, w końcu mówią o mnie mormonka 
szukam potomków rodzin ze Zbycina okolice Mira,Połoneczki
nazwisk:Hrynkiewicz-Sudnik,Lewkowicz
nazwisk:Hrynkiewicz-Sudnik,Lewkowicz
-
pstrzel

- Podziękował: 7 times
- Otrzymał podziękowania: 7 times
Panie Radosławie,radicalman pisze:
Bzdury Pan opowiada. Żyjąc przez 40 lat w jakiejś społeczności wypadało by mieć choć cień pojęcia o tym, w co wierzą sąsiedzi...
... Radosław Zań
Przepraszam za niepotrzebne mącenie spokoju. Posunąłem się za daleko w mojej wypowiedzi bo chciałem jedynie wspomnieć, że jestem tu na miejscu w Utah. Właściwie też chyba niepotrzebnie. Więcej się dowiedzieć o LDS nie muszę, co wiedzą już również moi sąsiedzi. Szanuję mormonów za ich zdrowe podejście do życia rodzinnego i mieszkam tutaj w miarę spokoju i dobrych stosunkach właśnie dzięki nim. Tematów teologii z nimi nie poruszam. I tu powinienem był tego nie robić. Jakoś byłem nieuważny.
Dla zainteresowanych.
Byłem dzisiaj w warszawskim oddziale Mormonów na ul. Wolskiej 142.
Na drzwiach jest następująca informacja - Z uwagi na zaistniałą sytuację epidemiologiczną Centrum Historii Rodziny będzie nieczynne do odwołania - Przepraszamy.
Nie ma żadnych innych informacji odnośnie planowanego terminu otwarcia. Jest podany telefon 22 836 19 39 ale nie mam pojęcia czy ten telefon działa obecnie.
Pozdrawiam, Tadeusz.
Byłem dzisiaj w warszawskim oddziale Mormonów na ul. Wolskiej 142.
Na drzwiach jest następująca informacja - Z uwagi na zaistniałą sytuację epidemiologiczną Centrum Historii Rodziny będzie nieczynne do odwołania - Przepraszamy.
Nie ma żadnych innych informacji odnośnie planowanego terminu otwarcia. Jest podany telefon 22 836 19 39 ale nie mam pojęcia czy ten telefon działa obecnie.
Pozdrawiam, Tadeusz.
-
kkrasinski

-
Rudzinski_Krzysztof

-
Rudzinski_Krzysztof

-
Wiśniowiecki_Marek

Dzień dobry!
W ostatnich dniach mam kłopot z przeszukiwaniem danych na FS. W wyszukiwarkach (po nazwisku) otrzymuję informację: "Coś poszło nie tak. Należy odświeżyć stronę." Niestety nic to nie daje. Jakiś błąd na FS, czy sytuacja czasowa?
W ostatnich dniach mam kłopot z przeszukiwaniem danych na FS. W wyszukiwarkach (po nazwisku) otrzymuję informację: "Coś poszło nie tak. Należy odświeżyć stronę." Niestety nic to nie daje. Jakiś błąd na FS, czy sytuacja czasowa?
Marek Wiśniowiecki
---------------------------
Poszukuję- akt urodzenia Joseph Steinbach Czerniowce ok. 1789r.
---------------------------
Poszukuję- akt urodzenia Joseph Steinbach Czerniowce ok. 1789r.
- Janiszewska_Janka

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 10 times
Mam taki sam problem od kilku dni. Funkcjonuje tylko wyszukiwanie parafii katalogami.Wiśniowiecki_Marek pisze:Dzień dobry!
Pozdrawiam
Janka
W sensie, że tutaj https://www.familysearch.org/search/ się nic nie pojawia w wynikach?
U mnie działa normalnie. Spróbujcie usunąć ciasteczka. Jakiś czas temu u mnie nie wyświetlały się za to zdjęcia w przeglądarce mikrofilmów oraz gdy wyszukałem parafię, to nie pojawiały się dostępne materiały dla danej miejscowości. Usunięcie ciasteczek pomogło i wszystko wróciło do normy.
U mnie działa normalnie. Spróbujcie usunąć ciasteczka. Jakiś czas temu u mnie nie wyświetlały się za to zdjęcia w przeglądarce mikrofilmów oraz gdy wyszukałem parafię, to nie pojawiały się dostępne materiały dla danej miejscowości. Usunięcie ciasteczek pomogło i wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam
Hubert
Hubert
-
Grzegorz.Janoszka

- Kontakt:
- Bialas_Malgorzata

- Podziękował: 11 times
- Otrzymał podziękowania: 14 times
-
Ciszewska_Ewa

U mnie wszystko jest OK. Link otworzył się na stronie metryki z parafii Drzewica (1791).Bialas_Malgorzata pisze:co się dzieje z Family Search?
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... -H55?i=107
Pozdrawiam,
Ewa
- Bialas_Malgorzata

- Podziękował: 11 times
- Otrzymał podziękowania: 14 times
a u mnie to wygląda tak
Poland, Radom Roman Catho...c Church Books, 1587-1966
Kielce Drzewica Births (Akta urodzeń) 1785-1798
Opuszczasz teraz stronę FamilySearch
Kontynuuj do:
FamilySearch niekoniecznie jest powiązane z powyższą stroną i mogą obowiązywać opłaty za udostępniane na niej treści.
https://zapodaj.net/c2b0edd76046c.png.html
Kontynuuj do:
FamilySearch niekoniecznie jest powiązane z powyższą stroną i mogą obowiązywać opłaty za udostępniane na niej treści.
-
Lakiluk

- Otrzymał podziękowania: 6 times
Z jakiegoś powodu strona nie wczytuje się do końca (i widzisz przez to treść, która powinna być ukryta). Być może jakieś rozszerzenie blokuje skrypty.Bialas_Malgorzata pisze:a u mnie to wygląda tak
Kontynuuj do:
Łukasz