Prababka Franciszka Miklińska / Myklińska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

joanna.eM

Post autor: joanna.eM »

Dzień dobry,

mijają kolejne miesiące moich poszukiwań, a ja wciąż stoję w miejscu i nie mogę odnaleźć aktu urodzenia praprababki, ani informacji o jej rodzicach i rodzeństwie- może ktoś z Państwa będzie wiedział co z tym zrobić?

Sprawa wygląda następująco:

Praprababka nazywała się Franciszka Miklińska lub Myklińska, właściwie prawie w każdym akcie urodzenia dzieci nazwisko wyglądało inaczej : Mikleńska, Mykleńska, Myklińska, a nawet Chilońska.

9.11.1857r. wzięła ślub w Kowalewie Pomorskim z Tomaszem Słowińskim. Według aktu małżeństwa urodziła się ok 1835r. i pochodziła z Podzamku (Kowalewo Pomorskie).

5.09.1876r. zmarła w Podzmaku. Według kościelnego aktu zejścia urodziła się w ok 1835, miała męża i 8 dzieci. Mam również akt zejścia z USC w Nowym Kowalewie, niestety nie mogę odczytać miejsca urodzenia - link do aktu https://postimg.cc/FfRNd060 . W akcie występują również jej rodzice - Jan i Franciszka.

Czy mają Państwo pomysł gdzie szukać aktu urodzenia Franciszki? bądź informacji o jej rodzicach? czy ktoś jest w stanie odczytać miejsce urodzenia z aktu zejścia przesłanym w linku?

bardzo dziękuję za każdą, nawet najdrobniejszą wskazówkę,
Joanna Muchewicz
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

[....]
Ostatnio zmieniony wt 26 lip 2022, 22:56 przez Sroczyński_Włodzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
joanna.eM

Post autor: joanna.eM »

rozumiem, że w tym miejscu usunąć post i wrzucić go tam?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”