Poszukuje dostępu do UrodzinMałzenstwZgonów z lat 1730 (lub wcześniej jeśli takowe są) do 1808/9 (wiem, wiem ze to marzenie) z Parafii Dębe lub tez parafii odpowiedzialnej za wieś Holendry Dębskie = Dębsko niedaleko Kalisza lub jak w temacie (mam potwierdzone informacje ze takowe istniały - w dokumencie z 1815 nazwano jednostkę jako Kościół Parafialny w Dębsku).
Analogicznie jak powyżej parafia Goszczanów w dawnym (z czasów lat 1800 wojewódzkie kaliskim) niestety ten sam przedział czasowy (w dokumencie z 1811 nazwano jednostkę jako Kościół Parafialny w Goszczanowie).
Próbuje rozwikłać temat członków jednej rodziny (częściowo ewangelickiej). A jako ze pisownia (jak to bywało) tego samego zdawałoby się jednego nie polsko brzmiącego nazwiska ma około 10-ciu wariantów nie jest to aż takie oczywiste - pomijam milczeniem określanie wieku w dokumentach w latach 1800-1868 - na oko organisty. wikarego i księży?? co powoduje konsternacje i pytania, które dziecko było kogo i rodzi ból głowy).
Dla jasności robię to li tylko w ramach hobby, a nie pracy zarobkowej czy innych zysków - poza wiedza o przodkach
Jeśli ktoś będzie miał jakieś sugestie, pomysły to z przyjemnością poczytam. Ze względu na moja nieobecność w PL poszukiwanie tych danych fizycznie - jest dla mnie ograniczeniem.
Ukłony
Dziękuje za przeczytanie w/w