Warszawa-cm. Bródnowski (Bródzieński, Bródno) info, zdjęcia

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Proszę, ale.. hm.. nie sądzę by było widać więcej niż jest do osiągnięcia przez kancelarię cmentarza. No ok, widać, że odwiedzany grób, a to bez rzutu oka trudno.

Chyba, że się zmieniło i jest problem z kontaktem

Jako, że watek przekształcony dawno temu z dwóch, czyli zawiera "info" - warto by ktoś dopisał w miarę aktualne info, co można mailem, co można telefonicznie w kancelarii uzyskać.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
pstrzel

Sympatyk
Adept

Post autor: pstrzel »

Witam,
Dziwne choć ostatecznie dobre jest to, że kancelaria wysłała tą lokacje grobu, mimo że podałem im 1866 jako datę urodzenia i 1951 jako datę śmierci Bronisławy. Miałem małą nadzieje odsłonięcia jakiejś tajemnicy względem losu pradziadka Wincentego (grób symboliczny z datą). Rzekomo został aresztowany przez policję carską po 1908 r. i zniknął, ale już znalazłem wiele "nieścisłości" w legendach tej rodziny. Wspominałem trochę o tym w moim pierwszym poście na tym forum:

https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... highlight=
Dorrit

Sympatyk

Cmentarz bródnowski

Post autor: Dorrit »

Witam, chodzi mi o cmentarz bródnowski w Warszawie, ul. Św. WINCENTEGO, czy jest może tutaj wyszukiwarka grobów?
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Cmentarz bródnowski

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Dzień dobry,

wyszukiwarki nie ma z uwagi na brak zgody administratora cmentarza na upublicznienie danych.

Pozdrawiam
Aneta
Dorrit

Sympatyk

Post autor: Dorrit »

Dziękuję za odpowiedź.
benus1968

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Cmentarz bródnowski

Post autor: benus1968 »

Dorrit pisze:Witam, chodzi mi o cmentarz bródnowski w Warszawie, ul. Św. WINCENTEGO, czy jest może tutaj wyszukiwarka grobów?
Pisałam kiedyś do Zarządu Cmentarza i udzielono mi odpowiedzi. Nie wiem czy nadal aktualny, ale pisałam pod adres - kancelaria.zcb@wp.pl. Pozdrawiam
Pozdrawiam
Elżbieta

Szukam informacji o rodzinie:
Wojcik, Stec, Cieśla, Łach z Galicji
Siemiątkowski z Mazowsza
Schulz z Wielkopolski
Szumny_Tomasz

Sympatyk

Post autor: Szumny_Tomasz »

Dzień dobry,
Można na miejscu, w kancelarii uzyskać informację o poszukiwanej osobie. Wszystkie groby są zinwentaryzowane i jest wyszukiwarka - informacja zawiera miejsce oraz datę pochówku.
Pozdrawiam, Tomasz Szumny
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Gwoli ścisłości - pisząc o braku wyszukiwarki, miałam na myśli wyłącznie bazę online. Telefonicznie można uzyskać dane o osobie pochowanej.

Pozdrawiam
Aneta
Awatar użytkownika
Wiesław_F

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Wiesław_F »

Można napisać maila na adres: kancelaria@cmentarz-brodnowski.pl o wskazanie lokalizacji grobu.
Trzeba oczywiście podać dane szukanej osoby (rok śmierci).
Odpowiadają bardzo często tego samego dnia.

Pozdrawiam,
Wiesław_F
Slawinski_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Slawinski_Jerzy »

Przyłączę się do propozycji podanej przez Anetę. Można zadzwonić z takim pytaniem pod jeden z telefonów podanych na stronie cmentarza. W ten sposób można łatwo uzyskać informację dotyczącą lokalizacji grobu i tego czy w ogóle taka osoba jest na tym cmentarzu pochowana. Obsługa jest bardzo miła i fachowa.

serdecznie pozdrawiam
Jerzy
pstrzel

Sympatyk
Adept

Witam,
Dzisiaj otrzymałem z kancelarii adres grobu siostry dziadka (Paulina Cozel). Chciałem ponownie poprosić pewnej miłej osoby o sfotografowanie owego miejsca.

Paulina Cozel
59i-6-29

Niestety adres zdaje się nie istnieć, bo nie ma sekcji "i" na mapie cmentarza. Czy ktoś wie w którym miejscu to jest?
PawelKoss

Sympatyk

Post autor: PawelKoss »

pstrzel pisze:Witam,
Dzisiaj otrzymałem z kancelarii adres grobu siostry dziadka (Paulina Cozel). Chciałem ponownie poprosić pewnej miłej osoby o sfotografowanie owego miejsca.

Paulina Cozel
59i-6-29

Niestety adres zdaje się nie istnieć, bo nie ma sekcji "i" na mapie cmentarza. Czy ktoś wie w którym miejscu to jest?
Cześć,

Tu na planie
http://www.nekrologi-baza.pl/?page_id=1063
jest I a nie J tak jak na oficjalnej stronie cmentarza. Pewnie bym tam szukał.

Pozdrawiam
Paweł
pstrzel

Sympatyk
Adept

PawelKoss pisze:
pstrzel pisze:Witam,

Paulina Cozel
59i-6-29

Cześć,

Tu na planie
http://www.nekrologi-baza.pl/?page_id=1063
jest I a nie J tak jak na oficjalnej stronie cmentarza. Pewnie bym tam szukał.

Pozdrawiam
Paweł
A to ciekawe. Właśnie wysłałem do koncelarii prośbię o wyjaśnienie. Złożę raport jak otrzymam odpowiedź.
pstrzel

Sympatyk
Adept

A więc rzeczywiście po wielu latach poza krajem zapomniałem, że w Polsce dużą literkę "i" często drukuje się jakby "J". Kancelaria mówi, że to właśnie "jot" jest pominięte, także powtarzam prośbę o zdjęcie:

Paulina Cozel
59i-6-29

Dla ułatwienia, tutaj dokładne geograficzne położenie:
https://www.google.com/maps/place/52%C2 ... 2?hl=pl-PL
PawelKoss

Sympatyk

Post autor: PawelKoss »

pstrzel pisze:A więc rzeczywiście po wielu latach poza krajem zapomniałem, że w Polsce dużą literkę "i" często drukuje się jakby "J".
Bez żartów, ktoś to spieprzył przygotowując mapę w necie. To nie ma nic wspólnego z Polską. Jot to jest Jot a I to jest I.

Dobrze, że wyjaśnione, bo może innym pomóc.
A swoją drogą nie dziwi mnie beztroska administracji cmentarza, to są strasznie specyficzne "instytucje".

Pozdrawiam
Paweł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”